Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakképzési hozzájárulás elszámolása 2017

2017. március 2.

A március 1-én megtartott nagysikerű a Szakképzési hozzájárulás elszámolása c. előadás prezentációja.

Megyei Szakma Sztárokat ünnepeltek Győrben a kamarában 2017.

Megyei Szakma Sztárokat köszöntött ma Győrben a kamarában (GYMSMKIK) Pintér-Péntek Imre elnök és Dr Lakatos István a szakképzésért felelős alelnök. Kiválóan szerepelt mind a 15 diák, aki szakmájában részt vehetett az országos megmérettetésen. Elismerés illeti az elméleti és a gyakorlati felkészítőket is. A köszöntő szavakat a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium növendékeinek előadása tette még ünnepélyesebbé. A versenyzők, felkészítőik névsora, iskolája és az átadón készült fotók a cikket megnyitva megtekinthetők.

Szakma Sztárok és felkészítőik 2017

2017-ben is - A jó szakma felér egy diplomával - elkezdődtek a szakmaversenyek

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben tizedik alkalommal rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Az országos szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából 41 szakképesítésben hirdették meg a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára. Győrben ma a mechatronikai technikusok lelkes csapata kezdte meg az írásbeli versenyzést. A versenyszabályok és a feladatok vetekednek egy érettségivel is.

Duális képzőhely lett a MELECS (Győr, Ipari Park 2017. június)

Belépett a duális képzőhelyek sorába a győri ipari parkban működő Melecs. A vállalat 8 érettségizett Págiszos diák gyakorlati képzését kezdi meg szeptemberben. 2018 júniusában a tanulók elektronikai technikusként végeznek. A hírt megnyitva videóhír vetíthető az eseményről.

X. Szakma Sztár Fesztivál Budapesten /2017. április 24-26.

Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók - mondta Orbán Viktor miniszterelnök április 24-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által a Hungexpo területén szervezett, háromnapos 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjén.

X. Szakma Sztár Fesztivál 2017.

GYMS megye SZKTV országos döntősei 2017.

Ők azok, akik idén a megyénkből versenyeznek a Szakma Sztár Fesztiválon. A cikket megnyitva látjuk a nevet, a szakmát, az iskolát.

Szakma Sztár Fesztivál 2017.

ELISMERÉS A EUROSKILLS HAZAI RÉSZTVEVŐINEK

Az év végén Göteborgban megrendezett EuroSkills verseny résztvevői és szakértői január 17-én elismerő okleveleket vettek át az MKIK székházában. A tizenhat magyar fiatalnak az elismeréseket Bihall Tamás, az MKIK oktatási- és képzési ügyekért felelős alelnöke és Fekete Balázs, az MKIK kézműipari alelnöke adta át. A magyar csapat tagjai mellett köszönetet mondtak a szponzoroknak és szakértőknek, akik hozzájárultak a sikeres versenyzéshez. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

SZKTV - Szakmai tanulmányi versenyben az asztalosok is - 2017.

2017. január 3-án Győrben a kamarában (GYMSMKIK) délelőtt 10 órakor az asztalos szakmát tanuló fiatalok is megkezdték országos szakmai veresenyük írásbeli elődöntőjét. Aszatlos szakmában is születtek már megyebeli kiváló eredmények. Reméljük idén is lesz döntősünk!

szktv asztalos győr 2017.

Gyakorlati képzőhelyek figyelem! - Adómentes lett a tanulóknak gyakorlati napjaikra kötelezően biztosított étkezés is

A tanulók gyakorlati napjairakötelezően juttatott étkezés (természetbeni vagy utalvánnyal biztosított) 2017. január 1-től adómentes lett - egy júniusi - jogszabályváltozás következtében. A gyakorlati képzőhelyek a 2017. évre eddig megfizetett, étkezést terhelő adókötelezettséget a gyakorlati képzők önellenőrzéssel visszaigényelhetik.

************************************************************

Gépi forgácsoló szakma