Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakképzést érintő törvényváltozások 2018. január 1-től

A módosítás összesen hét törvényt módosít, köztük a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2011. évi CLV. törvényt, a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvényt, a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvényt, a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvényt, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvényt és még két korábban megjelent módosító törvényt.

Sikeres volt a 2018. évi Országos Szakmai Tanulmányi Verseny győri előválogatója

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  2018-ban is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV).

A szakképzési hozzájárulás elszámolásáról tájékoztattak Győrben

Képzőhelyként a gyakorlati képzésben, avagy szakképzési hozzájárulás, ahogy még nem gondoltunk rá címmel tartott tájékoztatót Győrben, a megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Lászlóné Szép Györgyi bejegyzett könyvvizsgáló a szakképzési hozzájárulás 2017. évi elszámolásáról.

Minden idők legnépesebb magyar csapata vett részt a WorldSkills-en 2017-ben

Bihall Tamás, az MKIK oktatási- és képzési ügyekért felelős alelnöke elmondta, hogy korábban 14, az idén már 19 szakmában jutottak el teljesítményük alapján magyar szakemberek a viadalra. Hozzátette: a magyar versenyzők, a felkészítők, a szakiskolák mindent megtettek azért, hogy a magyar csapat sikeresen szerepeljen a világversenyen.

Parragh László, az MKIK elnöke szerint biztató és optimizmusra ad okot, hogy a jövő iparágait megtestesítő szakmákban tudnak kiválóak lenni a magyar fiatal szakemberek, például az informatikában, webfejlesztésben, mechatronikában, hegesztésben.

Worldskills Abu Dhabi 2017 magyar csapat

Abu Dhabi - szakmák olimpiája 2017 – eredményes magyar versenyzés

A 44. WorldSkills magyar eredményei: Varga Ákos bronzérmet szerzett informatikai rendszerüzemeltető szakmában, valamint további 9 versenyszámban kiválósági érmet szereztek átlag feletti teljesítményükkel versenyzőink. A nemzet legjobbja címet Cseke Szabolcs festő versenyző érdemelte ki, a legtöbb megszerzett ponttal (733).  Magyarország így az 57 résztvevő ország közül az összes érempont alapján a 22., a top 25%- ban teljesítő versenyzők száma alapján pedig a 18. helyen végzett.

Worldskills2017

GYMS megye SZKTV országos döntősei 2017.

Ők azok, akik idén a megyénkből versenyeznek a Szakma Sztár Fesztiválon. A cikket megnyitva látjuk a nevet, a szakmát, az iskolát.

Szakma Sztár Fesztivál 2017.

ELISMERÉS A EUROSKILLS HAZAI RÉSZTVEVŐINEK

Az év végén Göteborgban megrendezett EuroSkills verseny résztvevői és szakértői január 17-én elismerő okleveleket vettek át az MKIK székházában. A tizenhat magyar fiatalnak az elismeréseket Bihall Tamás, az MKIK oktatási- és képzési ügyekért felelős alelnöke és Fekete Balázs, az MKIK kézműipari alelnöke adta át. A magyar csapat tagjai mellett köszönetet mondtak a szponzoroknak és szakértőknek, akik hozzájárultak a sikeres versenyzéshez. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

SZKTV - Szakmai tanulmányi versenyben az asztalosok is - 2017.

2017. január 3-án Győrben a kamarában (GYMSMKIK) délelőtt 10 órakor az asztalos szakmát tanuló fiatalok is megkezdték országos szakmai veresenyük írásbeli elődöntőjét. Aszatlos szakmában is születtek már megyebeli kiváló eredmények. Reméljük idén is lesz döntősünk!

szktv asztalos győr 2017.

Megyei Szakma Sztárokat köszöntött a kamara vezetése Győrben

A XI. alkalommal szervezett országos szakmaversenyen megyénk minden idők legnagyobb sikerét hozta. Már az elődöntőbe 50 százalékkal többen jelentkeztek a tavalyinál. 20 tanuló jutott be az országos döntőbe, mindannyian kiválóan teljesítettek. Elismerés illeti az elméleti és gyakorlati felkészítőiket és az intézmény fenntartókat is. A GYMSM KIK vezetése ünnepi eseményen emlékplakettel és oklevéllel is díjazta teljesítményüket.

Megyei Szakma Sztárok és felkészítőik 2018.

Felkészülés a világversenyre – több mint 300 liter festék elfogyott

A nemzet legjobbja lett Cseke Szabolcs a 2017. október közepén rendezett szakmák olimpiáján Abu-Dhabiban (WorldSkills). Az érdi 21 esztendős festő a szakmájában induló 23 ország fiatal versenyzői között a 4. helyet szerezte meg, 733 pontos összpontszámával pedig a húszfős magyar csapat legjobbja lett. A versenyzők felkészülését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara SkillsHungary Programja szervezte és támogatta, ehhez csatlakoztak a szponzorok és a felkészítők.

Három tanuló csanaki Jerfy Antal díjat vehetett át a kamarától Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  által alapított csanaki Jerfy Antal díjakat a Győrben rendezett 2017. évi Pályaválasztási Kiállításon Pintér-Péntek Imre kamaraelnök adta át.

Díjazottak 2017. évben:  Győri Térség - Kolonics Péter (Balra oktatójával). Fertő-Rábaközi térség - Szakály Rebeka. Mosonmagyaróvár térség - Terebessy László. Két éven át havi ösztöndíjtámogatásban részesülnek.

Jerfy díjasok 2017. Győr

Várjuk - EuroSkills Budapest 2018. szeptember 26-28.

Euroskills 2018. Budapest

Magyarország 2014-ben elnyerte a 2018-as EuroSkills rendezési jogát, mellyel az első közép-kelet-európai versenyen mérhetik össze a tudásukat Európa fiatal szakmunkásai. A 2018. szeptember 26-28. között tartandó rendezvényen Európa legjobb és legfelkészültebb fiataljai versenyeznek összesen 39 szakmában. 28 ország versenyzői érkeznek 500 szakértő kíséretében.

Megyei Szakma Sztárokat ünnepeltek Győrben a kamarában 2017.

Megyei Szakma Sztárokat köszöntött ma Győrben a kamarában (GYMSMKIK) Pintér-Péntek Imre elnök és Dr Lakatos István a szakképzésért felelős alelnök. Kiválóan szerepelt mind a 15 diák, aki szakmájában részt vehetett az országos megmérettetésen. Elismerés illeti az elméleti és a gyakorlati felkészítőket is. A köszöntő szavakat a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium növendékeinek előadása tette még ünnepélyesebbé. A versenyzők, felkészítőik névsora, iskolája és az átadón készült fotók a cikket megnyitva megtekinthetők.

Szakma Sztárok és felkészítőik 2017

2017-ben is - A jó szakma felér egy diplomával - elkezdődtek a szakmaversenyek

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben tizedik alkalommal rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Az országos szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából 41 szakképesítésben hirdették meg a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára. Győrben ma a mechatronikai technikusok lelkes csapata kezdte meg az írásbeli versenyzést. A versenyszabályok és a feladatok vetekednek egy érettségivel is.

Szakma versenyek - megkezdődtek Győrben is az elődöntők 2018. január

Megkezdődtek a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői Győr-Moson-Sopron megyében is. Az előzetes jelentkezések alapján 32 szakmában 392 tanulót vár a megyei versenyt szervező megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Ez a szám több mint 60 százalékos emelkedést jelent a tavalyi versenyzők számához képest, amelynek az elnyerhető vizsgamentesség lehet az egyik fő mozgatórugója.

Logisztikai ügyintézők elődöntője 2018