Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mosonmagyaróvár Térség elnökségi ülés 2017.09.13.

A Mosonmagyaróvári Térség elnökségi ülésén az alábbi napirendi pontok hangzottak el:

"Párbeszéd az iskolák és a kamara szakemberei között"

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvár Térsége már hagyomásnyosnak mondható összejövetelét szervezte meg a térségben működő iskolák vezetőinek

közreműködésével, 

"Párbeszéd az iskolák és a kamara szakemberei között" címmel

 2017. március 23-án 

Mosonmagyaróvár térségi elnökségi ülés

2017. február 16.

Térségi elnökségi ülés 2017.0216. 15.30 óra

 

A rendezvény meghívottaknak szól

Kamarai bemutatkozó látogatás - Kimle-Ásványráró 2016. november 30.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvár Térségének elnöke Pénzes László kamarai bemutatkozó látogatást tett  a környékbeli települések polgármestereinél. A látogatáshoz Kimlén Baán Miklós térségi küldött, Ásványrárón pedig Fazekas György volt térségi küldött  is csatlakozott.

Mosonmagyaróvár térségi elnökségi ülés

2017. március 27.

Győr-Moson-Soipron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvári Térségi elnöksége soron következő ülését tartotta meg március 23-án 16.00 órakor.

 

 

 

 

 

 

„A fiatal korosztályt érintő drogproblémák és azok felhasználásának veszélyei” - Víz világnapja zárórendezvénye

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvári Térsége és az  AQUA Szolgáltató Kft. a  Víz világnapja zárórendezvényeként 2017. március 23-án 10.00 órától Pápai Gyula bűnmegelőzési főelőadó előadásában egy záró rendezvényt szervezett,

 „A fiatal korosztályt érintő drogproblémák és felhasználati szokások veszélyei” címmel.

 Térségi elnökségünk kiemelt feladatának tekinti a pályaorientációt, s ezért  fontosnak tartjuk, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok figyelmét felhívjuk az élvezeti szerek használatának  veszélyeire, s  ezáltal pozitív hatással legyünk a későbbi fejlődésükre.

Örömünkre szolgált, hogy a diákok több, mint 370 fővel voltak jelen a rendezvényen!

 

Kihelyezett térségi elnökségi ülés- stratégiai megbeszélés

2017. január 30.

A Győr.-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvár Térségének elnöksége 2017. január 27-28-án kihelyezett térségi elnökségi ülést tartott, melynek fő témája a stratégia alkotás, a 2017-es rendezvény- és költségterv összeállítása volt.

Bemutatkozó látogatás a Polgármesteri Hivataloknál-Halászi, Darnózseli

2016. december 1.
Halászi
Halászi

 

Utolsó állomásaihoz érkezett a polgármesteri  bemutatkozó  látogatás, melyen a  Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvár Térségének elnöke Pénzes László és térségi vezetője dr. Horváthné Fülöp Krisztina vett részt.

Látogatásunk elsődleges célja a kamara bemutatása, az együttműködési lehetőségek feltérképezése volt.

Gyakorlati szakmai oktató eszközöket adományoztak

2016. februárban, építőipari kéziszerszámokkal és kisgépekkel támogatta a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola diákjait a megyei kereskedelmi és iparkamara Mosonmagyaróvár Térség elnöksége, több csatlakozó támogatóval együtt. További célokhoz, további támogatókat is várnak!

Támogatók és Hunyadis diákok 2016.

Pályaválasztási szülői értekezlet

2015. május 14.

Mosonmagyaróvár Térségben országos átlagban is kirívóan  magas az ipari vállalkozások aránya. Nagyon jók a vállalkozásalapítás és működtetés adottságai. A térség előnye azonban munkaerő szempontból hátrány is egyben, mivel Ausztria közelsége jelentős munkaerő elszívó hatással rendelkezik elsősorban a szakmunkások tekintetében. A határ menti magyar vállalkozások által gazdaságosan megadható munkabérek nem tudnak versenyezni az Ausztriában – sokszor alacsonyabb beosztásban – megkapható munkabérekkel.  Külön problémaként jelentkezik az is, hogy a térségbe letelepült vállalkozások munkaerő igénye a szakmunkásképzésben csak korlátozottan van figyelembe véve. Sok esetben nem a tényleges szakemberigény határozza meg az iskolák által képzettek számát, hanem az iskolák lehetőségei. Ez a helyzet mára azt hozta, hogy számos hiányszakma lett térségünkben.

 

E probléma megoldásának első lépéseként  közös pályaválasztási szülői értekezletetszervezünk  az  Irodaházban  ( Mosonmagyaróvár,  Erkel  Ferenc  u.  10. nagyterem )

május 27-én 17.00 – 20.00 óráig  a térségben működő általános iskolák 5.,6.,7. osztályos tanulóik és szüleik részére.