Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 

Tisztelt Jelenlegi és Leendő Kamarai Tagunk! Kedves Érdeklődő!Lakatos István kamarai Kézműipari tagozati elnök

 

A Kézműipari Tagozat nevében köszöntöm. Örömömre szolgál, hogy meglátogatta oldalunkat. Az alábbiakban a tagozat a tagok életébe, és a tagozati élet eseményeibe kap bepillantást. Remélem, hogy ennek alapján úgy dönt, hogy ennek a tevékenységnek alkotó részese kíván lenni.

 

Dr. Lakatos István elnök, Kézműipari Tagozat

 

További információ:

Arany Orsolya Virág

kezmuipar@gymskik.hu

tel: 96/520-211, 20/430-90-24

Családi napot rendezett a Kézműipari Tagozat

A Kézműipari Tagozat idén is megrendezte hagyományos családi napját. A helyszín ezúttal a csodálatos  Göbös-major Ökoturisztikai Központ volt.

A jelenlévőket Dr. Lakatos István, a GYMSM KIK Kézműipari Tagozat elnöke köszöntötte.

Segítségkérés: Jégkár a fehérgyarmati járásban

2016. június 21-én a fehérgyarmati járásban található 7 településen az egy nap alatt kétszer egymás után lezúduló jégeső hatalmas károkat okozott. Kérjük, hogy amennyiben az Önök cégének van anyagi lehetősége támogatást nyújtani, pénzadománnyal támogassa a károsultakat!

Szakképzést érintő jogszabályváltozásokról tartottunk fórumot vendéglősök részére

A vendéglős vállalkozások részéről a szakképzési törvény végrehajtását érintő kérdés merült fel. Ez eljutott a kamarába. A GYMSMKIK Kézműipari tagozata tájékoztatót szervezett és hirdetett meg. 2018. március 7-én Győrben a kamarai székház egyik konferencia termében a számos érdeklődőt Pális Ferenc szakképzési vezető tájékoztatta a vendéglátás szervező képesítéssel kapcsolatos szakképzési szabályok helyes értelmezéséről, jó gyakorlatáról. Bárkinek kérdése, kérése merül fel vállalkozása működésével kapcsolatban, keresheti a kamarát az ugyfelszolgalat@gymskik.hu címen.

Szakképzési tájékoztató 2018.

Szakmai tapasztalatot nyújtott Budapesten a SIRHA Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa Szakkiállítás

2018. február 7-én a kamara (GYMSM KIK) Kereskedelmi és Kézműipari i tagozata közösen szakmai utat szervezett Budapestre a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállításra. Az utazás végig jó hangulatban telt. A kiállítás nagy sikert aratott a résztvevők körében, mindenki sok új és értékes információval gazdagodott szakmáját és vállalkozását illetőn. A csapat részéről látvány és tapasztalat terén is pozitív vélemények hangzottak el a kiállítás ideje alatt és a hazaúton egyaránt. Egyöntetű volt a véleményük, hogy érdemes volt az eseményen részt venni. Hírünket megnyitva képgalériát találunk a kiállításról.

Kézműipari bál, immár a tizenhatodik

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata január 27-én rendezte meg Győrben a Kristály étteremben már tizenhatodik alkalommal, jótékony célú bálját. Köszöntőt mondott Simon Róbert Balázs államtitkár, országgyűlési képviselő, dr. Pető Péter a GYMS Megyei Önkormányzat alelnöke és Dr. Lakatos István a kamarai Kézműipari tagozat elnöke, a rendezvény házigazdája.

Nyelvek Európai Napja Győrben, a kamarában

A Europe Direct Tájékoztató Központ – Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata a Nyelvek Európai Napja alkalmából 2017-ben plakátversenyt és nyelvi / Európai Uniós vetélkedőt hirdetett általános és középiskolás diákoknak. A versenydöntőjét és ünnepélyes eredményhirdetését 2017. szeptember 28-án tartották Győrben, a kamarai székházban. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Lakatos István a kamara Kézműipari tagozatának elnöke is

Jó hangulat, jótékonyság jellemezte a XVI. Halászlé Partit Győrben

A kamara (GYMSM KIK) Kézműipari Tagozata tizenhatodik alkalommal szervezte meg immár hagyományos találkozóját november 10-én Győrben, a Kristály Étteremben, az eddigi legnagyobb érdeklődés mellett. Közel 160-an érkeztek az étterem frissen felújított termébe, ahol finom halászlé és gulyás várta a vendégeket. Dr. Lakatos István kamarai Kézműipari Tagozati elnök, Pintér-Péntek Imre kamaraelnök és Dr. Pető Péter a GY-M-S Megyei Önkormányzat alelnöke is köszöntőt mondott. 

XVI. Halászlé Parti megnyitója Győrben-GYMSMKIK

TSZSZ - A tagozat támogatta az építőipari szakmai fórum létrejöttét. (2017-09-19 Győr)

A kamarában (GYMSMKIK) Győrben, szeptember 19-én tartott építőipari szakmai fórumon Csermely Gábor vezető helyettes mutatta be a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) a tervezéstől a kivitelezésen át a vitarendezésig szerzett tapasztalatait. A rendezvényt Tóth Béla a kamara Kézműipari Tagozata Építőipari Szakmai Osztályának társelnöke nyitotta meg. Bővebb információk és videók itt elérhetők.

építőipari fórum Győr 2017 szeptember

A vasárnapi Kenyérfesztiválra készülve (Győr, szeptember 10. Dunakapu tér)

A „Védd a helyit, vedd a kisalföldit!” termelői piac és a jubileumi, XV. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozó szervezői közös  sajtótájékoztatót tartottak Győrben, az esemény egyik főtámogatójánál, a Pedró Pékségben.

A tájékoztatón egy kenyérruhás lány is megjelent, akinek ruhájának díszeit és ékszerei is pékségi díszmunkából készültek. A pékek, a kézművesek, a környék termelői mind-mind készülnek vasárnapra. A programok kellemes időtöltést jelentenek minden korosztálynak. Vasárnap 13 órától a kenyérruhás lánnyal is lehet majd közös szelfit készíteni Győrben, a Dunakapu téren . Még több információ a kenyérfesztiválról itt.

Kenyérruhás lány 2017. Győr

 

Szakmai fejlesztő és kapcsolatépítő workshop fodrászok részére

A GYMSM KIK Kézműipari tagozat Egészségügyi és szépségipari szakmai osztálya fodrászok részére  4 állomásos professzionális workshopot szervezett.

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kétfordulós pályázatot hirdet

a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

 

Mi leszel, ha nagy leszel? KAMARAI GYERMEKTÁBOROK

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata idén is megszervezi hagyományos napközis gyermektáborát. A tábor célja, hogy a legkisebbeket is megismertessük egy-egy szakma szépségeivel, érdekességeivel játékos, a gyermekek életkorának megfelelő programokon keresztül.

Választható időpontok: 2018. június 18-22., 2018. június 25-29., 2018. július 2-6.
Helyszín: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza

Szakképzési tájékoztatót tartottunk vendéglátás szervezőknek

A kamara segíti a jogszerű működést - A vendéglős vállalkozások részéről a szakképzési törvény végrehajtását érintő kérdés merült fel. Ez eljutott a kamarába. A GYMSMKIK Kézműipari tagozata tájékoztatót szervezett és hirdetett meg. 2018. március 7-én Győrben a kamarai székház egyik konferencia termében a számos érdeklődőt Pális Ferenc szakképzési vezető tájékoztatta a vendéglátás szervező képesítéssel kapcsolatos szakképzési szabályok helyes értelmezéséről, jó gyakorlatáról. Bárkinek kérdése, kérése merül fel vállalkozása működésével kapcsolatban, keresheti a kamarát az ugyfelszolgalat@gymskik.hu címen.

Meghívó Székely Erzsébet népi iparművész kiállítására Győrbe

Megnyitó időpont: 2018. január 23. /kedd/ 17 óra

Helyszín: József Attila Művelődési Ház /9028 Győr, Móra F. tér 1./
A népi hímzéseket készítették:

Székely Erzsébet, Ács Istvánné, Dombi Tamásné, Kertész Gáborné, Kiss Ágota, Kiss Lászlóné, Marton Lászlóné, Müller Györgyné, Mülner Károlyné, Szénási Lászlóné, Varga Józsefné

Jelentkezésüket a bozsokybrigitta@gymskik.hu címen tegyék meg 2018. január 22-ig.

 

Mestervizsgát tartottunk

2017. október 6-án Győrben, a kamarában, (GYMSMKIK) 12 szakember vett részt vendéglátásszervező-vendéglős mestervizsgán. Képünkön a hallgatók és vizsgáztatóik. Szakmai ismeretek valamint vállalkozási- és pedagógiai ismereteikről adtak számot. Ha Ön is szeretne szakmája mestere lenni jelezze a kamarában. Kontakt: Bozsoky Brigitta - mesterképzési munkatárs Kapcsolat: +36 96 520 211, +36 20 430 9024. bozsokybrigitta@gymskik.hu

Miért jó mesterenek lenni?

Mestervizsga 2017 október

Gasztro-Csata Csornán /2017-09-09/ Kézműipari Tagozati kezdeményezésre

Szalai Zoltán vendéglős mester, önkéntes kamarai tagunk kezdeményezésére, a kamarai Kézműipari tagozat támogatásával és több lelkes önkéntes kamarai tisztségviselő csatlakozásával vett részt a "Kamara Fazék" csapat a X. Gasztro-Csatán Csornán. Az esemény Csorna Város idei nagyrendezvénye, melyet még "finomabbá" tett a GYMSKIK Kézműipari Tagozat és a Győr Vármegyei Vendéglős Czéh szervezésében létrejött X. Gasztro-Csata gasztronómiai verseny.

Kamara Fazék csapat 2017. Csorna

Rábaközi hímző tanfolyam indul a kamarában

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari tagozata a Kisalföldi Népművészek Egyesületével közösen rábaközi hímző tanfolyamot- szakkört indít a kamara épületében 2017. szeptember 6-án.