Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 A Kereskedelmi Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt az oldalunkon. Tagozatunk küldetése, hogy naprakész információkat szolgáltasson tagjaink, leendő tagjaink és az érdeklődők számára a kereskedelem, az élelmiszer-kereskedelem, az idegenforgalom és a szállítmányozás területéről. Rendézvényeinkkel, programjainkkal ezt kívánjuk megvalósítani. Arra bíztatom Önt, hogy használja ki Tagozatunk és a Kamara által kínált lehetőségeket. Kérjen, kérdezzen, véleményezzen, mi az Önök rendelkezésére állunk!

GDPR FÓRUM - a turisztika, vendéglátóipar és kereskedelem terén működő vállalkozások részére.

Mit nyújtunk?

-          Egy munkafüzet segítségével feldolgozzuk az adatvédelmi rendelet előírásait.

-          Felkészítjük a turisztika, vendéglátóipar és kereskedelem terén működő vállalkozások képviselőit a törvénynek való megfelelésre.

-          Megvizsgáljuk, hogy mi az, ami fontos a KKV-nak a rendeletből?

-          Bemutatjuk, hogy mi kell a minimális megfeleléshez, és hogyan prezentáljuk ezt a hatóság felé?

-          Megvizsgáljuk a törvényben szabályozott különleges eseteket.

-          Gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be az ágazati előírások és az adatvédelmi törvény összefüggéseit.

-          Kérdezz felelek.

Időpont:                     2018. június 6., szerda 14.00 óra

Helyszín:                   Kamarai székház, 9021 Győr, Szent István út 10/a, Baross III. terem

Előadó:                      Kiss Tibor, vezető rendszermérnök, GDPR tanácsadó, Certified

                                    Information Privacy Professional

Jelentkezését az online jelentkezési lapon 2018. június 6., szerda 9.00 óráig várjuk!

Tavaszi tárlat 2018 című kiállítás nyílt a kamarában

Helyszín: GYMSM KIK székház (9021 Győr, Szent István út 10/a)

A kiállítás megtekinthető: 2018. június 30-ig, 9-17 óráig

A kiállítás a Rotary Club Győr Rába - ART AGORA 2018 projektje keretében valósul meg.

Bővebb információ itt.

Sikeres új kamarai kezdeményezés - GYŐRBŐL A NAGYVILÁGBA - értékshow

Mottó: GYŐR, AHOL A GAZDASÁG ÉS A KULTÚRA TALÁLKOZIK

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozata „Győrből a nagyvilágba” címmel új rendezvénysorozatot indított, melynek első eseményét 2018. április 24-én, kávéházi hangulatban rendezték meg a kamarai székház kiváló konferencia helyszínén.

Győr - Bejártuk az Olimpiai Sport Parkot

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának turisztikai szakmai osztálya szakmai programot szervezett kamarai tagoknak, akik a  győri Olimpiai Sport Parkot járhatták be Schósz Gábor a Győr Projekt Kft. műszaki igazgatója vezetésével. Többek között azért volt ez jó, mert a résztvevők speciális technikai megoldásokat láthattak, és olyan termekbe, épületrészekbe is beléphetnek, amelyek látogatók elől elzárt terület.

30 éves üzlet Győr belvárosában - köszöntöttük

Hofer Andrásné 30 év kiskereskedelmi tevékenységét a GYMSM KIK oklevél átadásával ismerte el 2018. március 23-án, amelyet Győrben, belvárosi üzletében vehetett át.A csodálatos gyerekruhákon kívül a fantasztikusan kreatív kirakataival kápráztatja el a belvárosban sétáló, nézelődő vásárlókat.

További munkájához jó egészséget és sok sikert kívánunk!

Hofer Andrásné 30 éves jubileuma 2018

Szakmai tapasztalatot és ajándékot is kaptak

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának nevében Hanczné Mező Edina elnök és Hartmann József elnökségi tag március 14-én Győrben, a Krúdy iskola túrizmus szakos középiskolásai előtt, köszönetét fejezte ki az intézmény vezetői, oktatói részére, hogy tanulóik biztosításával segítették a 8.Turizmus Bál sikeres megrendezését, lebonyolítását.

Krúdysok

Kereskedőknek – Adózásról, adatszolgáltatásról, engedélyekről, élelmiszerbiztonságról tájékoztattak Győrben, a kamarában

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Élelmiszerkereskedelmi szakmai osztálya március 5-én Győrben, a kamarai székházban nagy érdeklődés mellett rendezte meg 2018. évi első rendezvényét, melynek keretében fontos információkat osztottak meg hiteles forrásból az érdeklődő kereskedők és vállalkozásvezetők részére. Előadók voltak dr. Lázár József, NAV (Győr-Moson-Sopron Megye) és Szabóné dr. Ilenčík Erika, hatósági állatorvos, (Gy-M-S Megyei Kormányhivatal)

Dr. Lázár József NAV

Fuvarozói tájékoztatót és fórumot szervezett a kamara (GYMSM KIK) Győrben

Erdei Péter, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkár helyettese nagyon izgalmas, esetenként sok kérdést felvető témákról tartott tájékoztatót a február 14-én tartott rendezvényen, úgymint

- A Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer végleges jogszabályi háttere, működése, bírságolás, anomáliái

- Az Európai Unió közúti fuvarozás helyzetével foglalkozó komplex jogszabály javaslat (EU mobilitási csomag)

- Egyéb aktuális szakmánkat érintő változások (45 órás pihenőidő, e-CMR, stb.)

(A cikket megnyitva videóhír is vetíthető.)

Megismertük az új RQ Hotelt Győrben

A Győr-Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozatának Turisztikai szakmai osztálya 2018. május 15-én látogatást szervezett Győr legújabb szállodájába, az RQ Hotelbe.

A kamara vendégeit Mónus Ágnes marketing tanácsadó kalauzolta körbe a győri belváros egyik extravagáns stílusban megújult patinás épületében, mely egyedi kialakítási hotelszobákkal, magas szintű gasztronómiai szolgáltatásokkal, kávékülönlegességekkel, koktélkülönlegességekkel és desszertcsodákkal várja igényes vendégeit.

RQHotel-tájékoztató 2018.

Megnyílt a "Tavaszi tárlat" című kiállítás a megyei iparkamarában

Folytatódik az Art Agora projekt, melynek továbbra is célja, hogy a Győrhöz kötődő művészek és alkotásaik nagyobb publicitást, s egyben elismertséget kapjanak. A projekthez kötődő kiállítás helyszíne ezúttal is a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza.

Köszöntőt mondott: Hanczné Mező Edina a GYMSKIK alelnöke, a Kereskedelmi Tagozat elnöke és Dr. Horváth Károly Rotary Rába soros elnök.  

A tárlat június végéig látható a kamara aulájában. 

 

                          

Jól működő manufaktúrák tapasztalatai

A kamara (GYMSM KIK) kereskedelmi tagozatának küldöttsége részt vett az olaszországi Ferrarában rendezett Il Salone Nazionale delle Sagre / Nemzeti étkezési tradíciók, kultúra és turizmus szakkiállításon, meglátogatta a Silko Konyhai nagygépeket gyártó és forgalmazó manufakturát és egy modenai Balzsamecet gyártó családi kézműves manufaktúrát is. Lássuk a tapasztalatokat.

Balzsamecet manufaktúrában 2018.

Szakmák Éjszakája című rendezvényen vett részt a Női Klub Győrben a Pálffy iskolában

Honnerné Tibold Dianna meghívására, a Kereskedelmi tagozat által támogatott GYMSM KIK Női Vállalkozói Klub tagjai, Horváth Imre Tamásné klubvezetővel az élen április 13-án részt vettek a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnázium Győrben megrendezett Szakmák éjszakája elnevezésű rendezvényén, melyen Lehoczky György igazgató tájékoztatást nyújtott az érdeklődőknek az iskolában folyó képzésekről, lehetőségekről, az iskola keretében megszerezhető végzettségekről. A fogyasztóvédelmi előadás ugyancsak számos hasznos információt nyújtott a program látogatóinak.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány felmérést készít a hazai turisztikai vállalkozások oktatási és szemléletformálással kapcsolatos igényeiről

Kétjük töltse ki kérdőívüket. A kitöltés 5 percet vesz igénybe.

Célunk, hogy a hazai és európai forrásokból megvalósuló pályázatok részét képző szemléletformálás / oktatási felhívások megfelelő tartalommal, a piaci szereplők valós igényének megfelelően legyenek kiírva.

A kérdőívet a  https://www.survio.com/survey/d/U7H4A2K0H9A4B7S8V  oldalon lehet kitölteni.

Kontakt: Dr. Fekete Mátyás PhD elnök,  tel.:  +36 70 418 5895

Adatvédelemről tájékoztattak Győrben a kamarában a Kereskedők Napján

Nagyszámú érdeklődő jelent meg március 22-én Győrben, a kamara (GYMSM KIK) Kereskedelmi szakmai osztálya által kezdeményezett tájékoztatón, ahol Dr. Erőss László, adatbiztonsági és adatvédelmi jogász hívta fel a figyelmet a kereskedelmi- és szolgáltató egységekben kötelezően alkalmazandó adatvédelemi szabályokra. Részletesen kitért a vagyonvédelmi célú kamerarendszerek jogszerű működtetésére is.

Kereskedeők Napja Győr

Idegenvezetők világnapja Győrben is - kamarai Kereskedelmi tagazati támogatással

2018. február 25-én, az Idegenvezetők Világnapján, Győrben  az 5 éves GyereGyőrbe Tematikus városnézések idegenvezetői csapata vezette a 4. Staféta-Sétát. Csobayné Pintér Éva (jobbról), Husz Anikó és Kauker Bálint idegenvezetők adták egymásnak a stafétát. Az ingyenes sétára 150-en regisztráltak be.A hideg ellenére is óriási volt az érdeklődés. Az eseményhez kapcsolódó figyelemfelkeltő nyereményjátékot a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozata nyereménytárgyak felajánlásával támogatta. (Fotó: Csobay Dániel fotográfus)

Idegenvezetők Világnapja Győrben 2018. február 25.

Kamarai delegáció vett részt az Utazás 2018. kiállításon, Budapesten

Március első napján megnyílt az ország és a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb turisztikai seregszemléje, az Utazás 2018 kiállítás, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. 280 kiállító mutatkozik be 23 országból – mondta Ganczer Gábor, a szervező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a rendezvény megnyitóján.  A kamara (GYMSMKIK) Kereskedelmi tagozata hét fős delegációval gyűjtött szakmai tapasztalatot a nyitónapon.

Kamarai delegáció

Győr legtáncosabb rendezvénye lett a 8.Turizmus Bál

Új helyszín, friss stílus, aktuális témaválasztás hozta meg a sikert a 2018 évi báliszezon zárórendezvényének!  Az idei bál a hazai értékeket helyezte a középpontba. Bemutatkoztak a Hungarikumok, a Megyerikumok és azok a vállalkozások, akik azzá szeretnének válni a jövőben. A megye értékei az ünnepi ital- és ételsor összeállításában is szerepet kaptak.

8. Turizmus Bál 2018. Győr

Szakmai tapasztalatot nyújtott Budapesten a SIRHA Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa Szakkiállítás

2018.02.07-én a GYMSKIK kereskedelmi és kézműipari tagozata egymással együttműködve szakmai utat szervezett Budapestre a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és Horeca Szakkiállításra. A kamara kereskedelmi és kézműipari tagozatai fontosnak tartják, hogy az ágazat képviselői a kamarának köszönhetően szakmai információkhoz jussanak, első körben értesüljenek a szakma újdonságairól és kihívásairól, ezért szervezte meg a látogatást a szakma legjelentősebb kiállítására.