Üdvözöljük a

Fókuszban a munkaerő – gazdasági fórumot tartottak Győrben | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fókuszban a munkaerő – gazdasági fórumot tartottak Győrben

Napjainkban, és régiónkban is komoly kihívást jelent, hogy elfogyott a munkaerő, a demográfiai mutatók sem kedvezőek, a legifjabb generációt pedig be kell csalogatni a munkaerőpiacra. – hangzott el a Portfólió Nyugat-magyarországi fórumán, Győrben, július 14-én, mindjárt a megnyitóban is. Pintér-Péntek Imre megyei kamaraelnök (GYMSMKIK) rámutatott, hogy a duális képzés kibővítéseként új elemet is be kellene vezetni a szakképzésbe.

A Portfólió országos roadshowjának harmadik állomásaként -jelentős érdeklődés mellett rendezett-, fórumát a kamaraelnök nyitotta meg. Üdvözölte az eseményt, -ami a tagoknak fontos, az a kamarának is fontos-mondta. A gazdaság növekedési kilátásai és a munkaerőpiac is ilyen terület. Rámutatott, hogy az 1990 óta konzervált alacsony bérű munkaerő mára már elfogyott több régióban is. Több fizetést kell adni, ami nagy kihívás a kisvállalkozásoknak, amelyekre fele akkora hatékonyság jellemző, mint Nyugat-európai társaikra.

 

Előnyös, hogy a régiónkban olyan multik vannak, amelyek értéket kívánnak teremteni, ehhez fontosak a kiválóan képzett szakemberek. Itt az oktatás mindjárt fókuszba kerül, már az alapfokú és a pályaválasztási szinteken is. Pintér-Péntek Imre a törésvonalat a reál és a humán képzés arányeltolódásában is látja. Tudjon többet a kisdiák Neumannról, Bólyairól, mint költőkről, írókról, bár ők is fontosak.-fogalmazott a kamaraelnök.

 

Paradigmaváltás kell az oktatásban.

 

Kedvet kell ébreszteni a kisdiákokban a reál képzés iránt. Tudomásul kell venni azt is, hogy az iskolák nem tudnak azonnal hasznosítható munkaerőt kibocsátani. Ezt a cégekkel együtt kell megtenni. Az iskolában a kompetenciákat kell felmérni, fejleszteni. Amikor a cégek megfogalmazzák, milyen kompetenciájú munkaerő kell neki, folytassák annak kifejlesztését üzemi körülmények között. Rámutatott, hogy anyagi erőforrások bevonására van szükség, nem is kevésre. A jelenlegi támogatások, visszatérítések újra gondolására is szükség van.

 

Triális képzés kell, amelynek új eleme a verseny.

 

Azon túl, hogy a lehető legtöbb pénzt kell az oktatásba fektetni állami és vállalati szinten is, a rövidesen munkaképes Z generációt becsalogatni a munka világába. Számukra a játékokból megismert verseny, pontszerzés lehet a hatékony hívószó.

 

A munkáltatóknak sem könnyű a jövőkép

 

Pintér-Péntek Imre kamaraelnök szerint egyrészt érthető a finanszírozási szempontú központosítása, azonban meg kell teremteni a fejlődni képes régiókban, hogy plusz pénzbeli erőforrások támogassák a képzést a vállalkozások részvételével is. Régiónk húzóágazata az autóipar, nagy a kihívás a kutatás-fejlesztés, az innováció területén is. Ma még senki nem tudja megmondani, hogy elektromos autóké, mesterséges intelligenciák vezette autóké, vagy egész másé a főszerep a jövőben. Így a fejlesztésre fordított összegek megtérülésére sincs biztosíték.

 

A sikeres embernek tervei vannak, a sikertelennek kifogásai. Sok hasznos információ és gondolatcserét kívánt Pintér–Péntek Imre kamaraelnök köszöntőjében a győri Portfólió fórum résztvevőinek.

2017. június 14.

kvi