Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„ART AGORA - művészek és mecénások találkozása”

A Rotary Club Győr Rába szeretettel vár minden Érdeklődőt az „ART AGORA - művészek és mecénások találkozása”  projekt további rendezvényére. 

2017. október 13-25.

MTA Geometria Galéria (9022 Győr, Liszt Ferenc út 10.)

Megnyitó: 2017. október 13. péntek, 17 óra

A kiállítást megnyitja: Prof. Dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, iskolavezető, műgyűjtő, művészeti fővédnök

 

Mit gondol a kamara a munkaerő mobilitásról? - részletek Pintér-Péntek Imre kamara elnök hozzászólásából

Közös sajtótájékoztató Győr 2017. szeptember 20.

Családbarát kezdeményezés és újabb összefogás Győrben a munkavállalókért

Pintér-Péntek Imre, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is részese volt annak a sajtótájékoztatónak, amelyet Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Dóka Ottó, a Széchenyi István Egyetem rektor-helyettese, Mersich Gábor, a Nemak Győr Kft. gazdasági igazgatója, cégvezetője tartott Győrben, az egyetem kollégiumában, szeptember 20-án. Ismertették a győri, Budai út 12. szám alatti és a Cuha utca 18-20. szám alatti épületek újfajta hasznosítását, amely a családos munkavállalók hosszabb távú Győrbe vonzását, megtartását és akár az utánpótlás felnevelését is eredményezheti. A hozzászólók az eredményes együttműködések közé sorolták ezt a kezdeményezést is. A hír megnyitásával videóhírünk is megtekinthető.

Pályázati felhívás - GINOP-3.2.2-8.2.4-16 - Vállalkozz digitálisan!

Megjelent a „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című (GINOP-3.2.2-8.2.4-16 kódszámú) felhívás, melynek keretében lehetőség nyílik információs technológia-fejlesztésre (informatikai eszközök, immateriális javak beszerzésére), szakmai megvalósításhoz kapcsolódó bérleti díj elszámolására és tanácsadás, szolgáltatás, betanítás igénybevételére. Azok a vállalkozások, amelyek a Modern Vállalkozások Programjában Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést szereznek +5% többlettámogatást kaphatnak.  Vállalkozzon Ön is digitálisan!

Virtuális cégként valós versenyhelyzetben kell helyt állniuk

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) november 15. és 17. között immár 25. alkalommal rendezi meg az év legnagyobb logisztikai eseményét, az MLBKT Kongresszusát, Siófokon a Hotel Azúrban. A jubileumi esemény középpontjában a smart logisztika áll, vagyis olyan megoldások ismertetése, amelyek ebben a technológiailag folyamatosan változó világban hozzásegítik az egyént és a vállalatokat a sikeres működéshez.

100 millió, 15 év, 250.000 Széchenyi Kártya

SZk2017-09-07családifotó

Ünnepélyes keretek között adták át a 250 ezredik Széchenyi Kártyát és az első 100 milliós Széchenyi Kártya igénylésért járó emlékkártyát a KAVOSZ Zrt. és a Program fennállásának 15. jubileumi évében szeptember 7-én Budapesten.

Fókuszban a munkaerő – gazdasági fórumot tartottak Győrben

Napjainkban, és régiónkban is komoly kihívást jelent, hogy elfogyott a munkaerő, a demográfiai mutatók sem kedvezőek, a legifjabb generációt pedig be kell csalogatni a munkaerőpiacra. – hangzott el a Portfólió Nyugat-magyarországi fórumán, Győrben, július 14-én, mindjárt a megnyitóban is. Pintér-Péntek Imre megyei kamaraelnök (GYMSMKIK) rámutatott, hogy a duális képzés kibővítéseként új elemet is be kellene vezetni a szakképzésbe.

Vegyen részt az MKIK GVI 2017. októberi online konjunktúra felvételében

Nekünk az Önök véleménye is fontos!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely néhány percet vesz igénybe csupán. A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

Pályázati tanácsadás rendszeresen, Győrben

A vállalkozások sikeres pályázati tevékenységét segítendő, a Győr-Moson-Sorpon Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Széchenyi Programirodával együttműködve, ingyenes pályázati tanácsadást nyújt. Szerdán 14-16 óráig Győrben, a kamarai székházban.Jelentkezés: palyazat@gymskik.hu  +36 96 520 215, +36 20 550 1800

Nyugat-Dunántúli Regionális Gazdasági Évnyitó 2017

Napjainkban a gazdaságfejlesztés egyik kulcskérdése a megfelelő számú és szakképesítésű munkavállaló biztosítása. A cikket megnyitva videóhír is vetíthető.

Forrás: Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Bérlakás program indul – a kamara támogatja a munkaerő mobilitást segítő győri kezdeményezést

A Széchenyi István Egyetem, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselői közös sajtótájékoztatón beszéltek arról a munkaerő mobilitást segítő programról, amelynek keretében közel száz bérlakást alakítanak ki a városban.

Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, a mobilitás feltételeit meg kell teremteni ahhoz, hogy Győr, vonzáskörzete, de még a megye második iparilag legjelentősebb térsége, Mosonmagyaróvár és környéke is megfelelő mennyiségű munkaerőhöz juthasson. A győri kezdeményezést példaértékűnek nevezte.

Győr - Versenyképességi konferencia az FSH-n

Nyolcadik alkalommal rendezték Győrben a Formula Student Hungary autó konstrukciós versenyt. A 2017. augusztus 18-án kezdődő különleges viadalhoz kapcsolódva szervezték meg a Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének konferenciáját is. A találkozó középpontjában a versenyképesség kérdései álltak.

Mi adjuk a sebességet konferencia 2017-08-18 Győr

A versenyképességet a középpontba állító  konferencia prominens előadói és házigazdái (kamarai szövetség) egy kamarai és egyetemi valamint céges logókból kirakott óriás poszter alatt személyükkel is jelképezik az összefogást, amely a Nyugat-Dunántúli régióra a korábbi években is jellemző volt, s ezután még nagyobb szükség lesz rá ahhoz, hogy továbbra is ez maradjon a leggyorsabban fejlődő régió!