Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

InnoSport 2017 nemzetközi üzletember találkozó

Meghívó

- Partnerkereső üzletembereknek

- Érdeklődő vállalkozásoknak is.

2017. július 27-én „InnoSport 2017” nemzetközi üzletember találkozót szervezünk, amely rendezvény kiváló lehetőség a sport, szabadidős tevékenységek és az egészségipar területén tevékenykedő vállalkozásoknak arra, hogy új K+F illetve üzleti partnereket találjanak, új üzleti lehetőségekre és projektötletekre leljenek, növeljék versenyképességüket és megjelenjenek a nemzetközi piacokon.

InnoSport 2017.

EU–Kína kereskedelmi kapcsolatok a legutóbbi csúcstalálkozó fényében

2017. június 1-2-án kétnapos EU-Kína csúcstalálkozót tartottak Brüsszelben. A csúcstalálkozó célja az EU és Kína közötti stratégiai partnerség elmélyítése volt, legfontosabb napirendi pontjai között pedig a kereskedelem és az éghajlatváltozás szerepelt. A csúcstalálkozó keretében sor került a 12. EU–Kína üzleti csúcstalálkozóra is.

Új uniós adatvédelmi rendelet – milyen következménnyel jár a magyar KKV-k számára?

2018. május 25-től az EU Általános Adtavédelmi Rendelet (General Data Protection Regulation, GDPR) szabályait kell alkalmazni az adatkezelés területén minden uniós tagállamban, így Magyarországon is. Az addigi türelmi időben az adatkezelő cégeknek és nemzeti hatóságoknak fel kell készülniük az új követelmények teljesítésére. Az új szabályozást egyszerre jellemzi szigor és könnyítés: fenyegetőbb mértékű bírságok, komoly adminisztrációs kötelezettség, adatvédelmi felelős kinevezése, ugyanakkor az új szabályok megszüntetik a vállalkozások azon jelenlegi kötelezettségét, mely szerint másik nemzeti adatvédelmi hatóságot is értesíteniük kell az általuk feldolgozott adatokról, ami a vállalkozásoknak körülbelül 130 millió euróba kerül évente.

Az Európai Unió prioritásai 2017-re

Az Európai Unió vezetői hat jogalkotási prioritást határoztak meg az idei évre. Ezek olyan fontos területeket érintenek, amelyek mindannyiunk életére hatással vannak, mint például az egyik legnagyobb kihívást jelentő migrációs válság, a biztonsági kérdések és a klímaváltozás. Az elmúlt hónapokban számos területen történt előrelépés. A digitális egységes piac létrehozásához vezető fontos lépés az, hogy az EP jóváhagyta a távközlési szolgáltatók hozzáférését a 700 megahertzes tartományhoz. Emellett a nagykereskedelmi adatroaming díjak maximálására vonatkozó Tanáccsal kötött megállapodás szentesítésével a képviselők az utolsó akadályt hárították el a roaming díjak júniusi kivezetése elől.

Külgazdasági Értekezlet a Külgazdasági és Külügyminisztériumban

A Külgazdasági és Külügyminisztérium idén júniusban rendezi meg a Külgazdasági Értekezletet, amelynek keretében a vállalkozások rövid találkozások keretében személyesen vehetik fel a kapcsolatot a külgazdasági attasékkal, akik a külföldi országok piacát és az exportlehetőségeket jól ismerő, magyar szakemberek.

Vélemény - Enterprise Europe Network Győr szolgáltatásairól

A hírt megnyitva Hall Ceccília az Enterprise Europe Network Győr követének véleményét, tapasztalatait ismerhetjük meg.

Az európai gazdasági és a monetáris unió elmélyítésének lehetőségei

Az Európa jövőjéről szóló fehér könyv március 1-jei közzétételét követően az Európai Bizottság most felvázolta az európai gazdasági és monetáris unió elmélyítésének lehetőségeit. A vitaanyag célja kettős: egyrészt a gazdasági és monetáris unióról folytatott eszmecsere ösztönzésére, másrészt a gazdasági és monetáris unió jövőbeli felépítésére vonatkozó közös elképzelés kialakításának elősegítésére irányul. A gazdasági és monetáris unió megvalósítása nem önmagáért való cél, hanem a munkahelyek, a növekedés, a társadalmi méltányosság, a gazdasági konvergencia és a pénzügyi stabilitás biztosításának előfeltétele. A gazdasági és monetáris uniónak valamennyi uniós tagállammal szemben meg kell őriznie nyitottságát, és tovább kell fokozni a döntéshozatali eljárás átláthatóságát és demokratikus elszámoltathatóságát.

WiFi4EU: az EU a jövőben ingyenes wifi-hozzáférési pontokat létesít Unió-szerte

A máltai elnökség politikai megállapodásra jutott az Európai Parlamenttel a WiFi4EU-ról, amelynek köszönhetően a jövőben javulni fog az internet-hozzáférés a városházákon, a kórházakban, a parkokban és egyéb közterületeken. A felhasználóknak egy könnyen felismerhető, többnyelvű WiFi4EU portálon keresztül ingyenes, biztonságos és nagy sebességű internetkapcsolat áll majd rendelkezésére. A helyi önkormányzat vagy a kapcsolatot biztosító más közintézmény arra is használhatja a portált, hogy egyszerű hozzáférést nyújtson digitális szolgáltatásaihoz. A pályázati kiírás megjelenése az ősszel várható.

Hálózatépítési lehetőség a Business Beyond Borders program keretében

A Business Beyond Borders projekt 2016 októberében indult az Eurochambres vezetésével és az Európai Bizottság pénzügyi támogatásával. A projekt célja kimondottan a KKV-k és klaszterek nemzetköziesítésének támogatása.

Miért fontos a szellemi tulajdonjog védelme a vállalkozások számára?

Vajon hányan gondolnak értékes szellemi tulajdonként a minden cégben megtalálható vállalati tudásra, céges know-how-ra, üzleti titokra és a szerzői jog alá tartozó alkotásokra? A szellemi tulajdonjog témaköre sokszor homályos és ijesztő a KKV-k számára, nem látják magukra nézve relevánsnak a szellemi tulajdonvédelem kérdését – „az csak nagy cégeknek való” állítják. A szellemi tulajdon védelmét legtöbben drágának, bonyolultnak és kockázatosnak tartják és semmit sem tudnak arról, hogy pénzt, lehetőséget és kereskedelmi hasznot lehet vele teremteni. De hogyan is válhatnak a szellemi tulajdonjog különböző formái döntő tényezővé a kis- és középvállalkozások üzleti ügyei intézése során?