Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A kiküldött munkavállalókra vonatkozó irányelv dióhéjban

Folyamatosan nő a kiküldött munkavállalók aránya az Európai Unióban. A növekedés 2010. és 2014. között 44 százalékos volt, ez közel 2 millió munkavállalót jelent. Ez hozzávetőlegesen az egységes piac munkavállalóinak 1 százalékát teszi ki. Kiküldött munkavállalásról akkor beszélünk, amikor a közös piacon belül egy szolgáltatást államhatárokon át nyújtanak és vesznek igénybe átmeneti jelleggel

Felhívás jelentkezésre - Vegyen részt Japánban az EU-Japan Centre által szervezett 5 napos tréningen

Az Európai Bizottság támogatott programja Japánban: A produktivitás növelése és a termelési költségek csökkentése

Az évente két ízben megrendezésre kerülő tréninget az Európai Bizottság támogatja. A program már több, mint 25 éve zajlik, ez idő alatt 800 EU menedzser vett benne részt. Az 5 napos tréningen megismerhetők a japán termelési technikák: Kaizen, LEAN, JIT stb. és a japán termelési módszer is teljes körű elemzésre kerül.

A tréning időpontja: 2018. szeptember 10-14.

Jelentkezési határidő: 2018. május 24.

 

The FUTURE OF BUILDING 2018. – Építőipari konferencia és kooperációs fórum Bécsben /május 8-9/

Ezúton szeretnénk felhívni az építőiparhoz kapcsolódó megyei vállalkozások szíves figyelmét az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő „The FUTURE OF BUILDING” konferenciára és kooperációs fórumra. A rendezvény fókuszában az építőiparban használt innovatív és fenntartható megoldások, felújítási módszerek és infrastrukturális fejlesztések állnak.

Jelentkezés: 2018. április 30-ig

FIGYELEM: idén először lehetőség van a B2B-tárgyalásokon Skypeon keresztül is részt venni. Az osztrák cégekkel történő személyes tárgyalások online regisztrációja 2018. április 9.  és április 30.

Jelenkezni lehet URBIS Smart City üzletember találkozóra Brnoba

Urbis-Brno 2018

Az üzletember találkozóra egész Európából várnak olyan vállalkozásokat, egyetemeket, kutatókat és helyi önkormányzatokat, akik nyitottak új projekt ötletek megosztására és együttműködések kialakítására. A résztvevők előre egyeztetett kétoldali, 30 perces időtartamú megbeszéléseken oszthatják meg egymással együttműködési elképzeléseiket.

Helyszíne: Brno Exhibition Centre, Hall G1, Výstaviště 1, 647 00 Brno, Czech Republic

Időpont: 2018. április 25-26.

A rendezvénnyel kapcsolatos kérdés esetén forduljon bizalommal a kamaában működő Enterprise Europe Network Győr munkatársaihoz az een@gymskik.hu  és a +36 96 520 290 elérhetőségeken.

Az Európai Bizottság útjára indította az Uniós Blokklánc (Blockchain) Megfigyelőközpontot és Fórumot

Az Uniós Blokklánc Megfigyelőközpont és Fórum felhívja a figyelmet a blokklánc-technológia kulcsfontosságú fejleményeire, támogatja az európai szereplőket, és megerősíti az európai szerepvállalást a blokklánc-tevékenységekben részt vevő több érdekelt fél között. Felhívja a figyelmet a blokklánc-technológia kulcsfontosságú fejleményeire, támogatja az európai szereplőket, és megerősíti az európai szerepvállalást a blokklánc-tevékenységekben részt vevő több érdekelt fél között.

A Magyar- Szerb Kereskedelmi és Iparkamara 2018. évi Munkaterve

Magyar-Szerb KIK

Kiemelt részek:

Az utóbbi időszakban az ország több pontjáról a  KKV-k részéről is folyamatos érdeklődés mutatkozik a szerbiai  piacok felé, munkaerő biztosítás,  szakmai  kooperáció, befektetési lehetőségek, harmadik piacokon való megjelenés stb. kérdéskörökben is. A kamara 4 Vásári rendezvényen tervez megjelenést, részvételt. Friss információ a http://www.mszkik.hu honlapon jelenik meg.  Kamarai szervezésű látogató csoportokat is szívesen várnak. A GYMS Megyei vállalkozások kéréseiket, kérdéseiket elküldhetik az een@gymskik.hu címre.

Új uniós jogszabály az online vásárlás területén

Az európai fogyasztók az interneten keresztül hamarosan ugyanúgy vásárolhatnak majd egy másik tagállamban műszaki cikkeket, bérelhetnek autót, foglalhatják le szállodai szobájukat vagy vehetnek koncertjegyeket, mintha mindezt saját országukban tennék.

V4 Gazdasági Fórum

Magyarország ötödik alkalommal, 2017. július 1. és 2018. június 30. között tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét.

Kamarai delegáció Brüsszelben – szakmai konzultáció az Európai Bizottság szakértőivel 2017. 09.19-21.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének szervezésével és finanszírozásával, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével 2017. szeptember 19-21. között 24 fős kamarai delegáció utazott Brüsszelbe.

Bemutatjuk Mészáros Róbert branding tanácsadót (BrandBirds)

Mészáros Róbert lesz többek között az egyik előadója a Hogyan lesz a jó HÍR-NÉV-ből haszon? Márkaépítés és védjegyprogram: a modern vállalkozók stratégiája elnevezésű szakmai napnak.

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Élményt vittünk a Deákba! - A kétlábú piros szék, az esernyőváz és a fél, (törhetelen) vállfa is termékké változott Győrben, egy középiskolában

A kamara munkatársai interaktív Európai Uniós tájékoztatót és workshopot tartottak április 13-án Győrben, a Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziumban. A fókuszban az e-kereskedelem, internetes vásárlás, a fogyasztói jogok és jogorvoslati lehetőségek voltak. A kamarában (GYMSM KIK) működő Enterprise Europe Network Győr munkatársai és két 9-ikes osztály egy-egy tanórában kötetlen párbeszéd formájában osztották meg egymással ismereteiket a webáruházakról, szolgáltatásokról, mint a hazai, mind az Európai Uniós jellemzőket illetően.
Az igaz élmény ez után következett!

Fiatal kutatóknak és vállalkozásvezetőknek - „Young Spirit” – hogy a szellem kiszabaduljon a palackból

Olyan innovatív cégeket keresünk, akiknek valamilyen kutatási igénye van, amiben fiatal egyetemi kutatók segíthetnek! Várjuk a kutatási igényeket az online ( lásd lenti linkek) vagy a csatolt adatlapon!

 

Fontos, hogy a piaci igény alapú technológiai fejlesztések megvalósulását segíteni tudja a magas szellemi potenciállal bíró egyetemi - kutatói környezet. Sokszor hallhattunk már olyan esetekről, hogy egy innovatív vállalkozói ötlet azért nem valósult meg, mert nem volt elegendő tőke, fizetőképes kereslet, vagy éppen szakember, ideértve a kutatói tudást is. Ezen kíván segíteni az öt megyében – Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar - működő kereskedelmi és iparkamara által elindított kezdeményezés, a Young Spirit. (Cikkünket megnyitva még több információt találhatunk.)

Ha Ön "Innovatív vállalkozó" töltse ki kérdőívünket itt.

Ha Ön "Fiatal kutató" töltse ki kérdőívünket itt.

A felmerülő kérdéseket a kamara@gymskik.hu címre várjuk!

Járműipari szektor & fémmegmunkálás - Gazdasági fórum és B2B-találkozó Bécsben

Az  Osztrák Gazdasági Kamara és az Enterprise Europe Network gazdasági fórumot és B2B-nemzetközi üzletember találkozót szervez Bécsben Chances and Challenges in Central Europe címmel.

Időpont: 2018.05.24.

Helyszín: Osztrák Gazdasági Kamara székhelye – 1045 Bécs, Wiedner Hauptstraße 63

A konferencia főbb témái: protekcionista trendek az egyes országok gazdaságpolitikájában, munkaerő-piaci helyzet, új akadályok az ellátási láncban és az ehhez kapcsolódó finanszírozás, kockázat-menedzsment.A konferencia mellett üzletember találkozót is szerveznek, ahol lehetőség nyílik a potenciális partnerekkel kétoldali egyeztetések lebonyolítására.

GDPR - európai uniós adatvédelmi szabályozás

Az Európai Bizottság közzétett egy iránymutatást, hogy megkönnyítse az új

adatvédelmi szabályok május 25-től esedékes, zökkenőmentes és közvetlen

alkalmazását az egész Unióban. Az új jogszabály alkalmazásának kezdetét alig több

mint 100 nappal megelőző iránymutatás felvázolja, milyen tennivalók állnak az

Európai Bizottság, a nemzeti adatvédelmi hatóságok és a tagállami közigazgatási

szervek előtt az előkészületek sikeres lezárásáig. A Bizottság egy új gyakorlati online

eszközt is létrehozott a kkv-k számára, hogy meg tudjanak felelni az új adatvédelmi

szabályoknak és ki tudják használni azok előnyeit. Bővebben itt.

Vállalkozóvá válást támogató programok

Megemelte az igényelhető támogatás összegét a kormány a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) két felhívásában. A „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” (GINOP-5.2.7-17) és az „Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása” (GINOP-5.1.10-17) felhívásokban a minimális támogatás összege 2 millió forintról 3 millióra, a maximális támogatásé pedig 3 millió forintról 5 millió forintra emelkedett. Mindkét felhívásra 2018. március 30-tól 2019. május 31-ig lehet jelentkezni.

Üzletember találkozó a Hannover Messe mellett

2018. április 23-27. között kerül megrendezésre a Hannover Messe, a világ legnagyobb ipari kereskedelmi vására mellett szervezett nemzetközi üzletember találkozó.

Nagy sikerrel zajlott le a karácsonyi hangulatú európai uniós vetélkedő a győri kamarában

A vetélkedőt az Enterprise Europe Network és a győri Europe Direct Iroda szervezte a GYMSM KIK székházában december 6-án.

 

 

összefoglaló: Hogyan lesz a jó HÍR-NÉV-ből haszon? Márkaépítés és védjegyprogram, 2017. október 5. GYMSM KIK

Nagy sikerrel zárult a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában megrendezett szakmai konferencia.

 

 

Hogyan szerződjünk Németországban? Budapest, MKIK székhely 2017.09.28.

Szeminárium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar - Német Tagozatának szervezésében