Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nemzetközi Kontaktnapok Ungváron

2O18. február 15-16-én Ungváron Nemzetközi Kontaktnapokat szerveznek.

Üzletember találkozó Brnoban ipar 4.0 témában

A Brnoi Regionális Kamara az Enterprise Europe Network keretében üzletember

találkozót szervez 2018. január 23-án Brnoban.

A kiküldött munkavállalókra vonatkozó irányelv dióhéjban

Folyamatosan nő a kiküldött munkavállalók aránya az Európai Unióban. A növekedés 2010. és 2014. között 44 százalékos volt, ez közel 2 millió munkavállalót jelent. Ez hozzávetőlegesen az egységes piac munkavállalóinak 1 százalékát teszi ki. Kiküldött munkavállalásról akkor beszélünk, amikor a közös piacon belül egy szolgáltatást államhatárokon át nyújtanak és vesznek igénybe átmeneti jelleggel

EUREKA Danube Region legújabb pályázati kiírása

Az Osztrák Kutatásösztönzési Társaság szervezésében és lebonyolításában 2017.12.01. és 2018.03.28. között ismét elérhető az EUREKA Danube Region legújabb pályázati köre.

Üzletember találkozó osztrák kereskedelmi ügynökök és magyar cégek között Bécs, 2017.11.22.

Az Osztrák Kereskedelmi Ügynökök Kamarai Szakszövetsége üzletember találkozó alkalmával kívánja bemutatni a Bécsi Magyar Nagykövetség Külgazdasági Osztályával együtt az osztrák kereskedelmi ügynökök értékesítési gyakorlatát.

 

Kamarai delegáció Brüsszelben – szakmai konzultáció az Európai Bizottság szakértőivel 2017. 09.19-21.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének szervezésével és finanszírozásával, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével 2017. szeptember 19-21. között 24 fős kamarai delegáció utazott Brüsszelbe.

Üzletember találkozó a Hannover Messe mellett

2018. április 23-27. között kerül megrendezésre a Hannover Messe, a világ legnagyobb ipari kereskedelmi vására mellett szervezett nemzetközi üzletember találkozó.

Új uniós jogszabály az online vásárlás területén

Az európai fogyasztók az interneten keresztül hamarosan ugyanúgy vásárolhatnak majd egy másik tagállamban műszaki cikkeket, bérelhetnek autót, foglalhatják le szállodai szobájukat vagy vehetnek koncertjegyeket, mintha mindezt saját országukban tennék.

Üzleti ajánlatok

Az alábbiakban az Enterprise Europe Network adatbázisából válogattunk külföldi üzleti ajánlatokat. Amennyiben bármelyik ajánlat felkeltette érdeklődését, forduljon bizalommal a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársaihoz az een@gymskik.hu e-mail címen vagy a 06 96 520-290-es telefonszámon.

Nagy sikerrel zajlott le a karácsonyi hangulatú európai uniós vetélkedő a győri kamarában

A vetélkedőt az Enterprise Europe Network és a győri Europe Direct Iroda szervezte a GYMSM KIK székházában december 6-án.

 

 

V4 Gazdasági Fórum

Magyarország ötödik alkalommal, 2017. július 1. és 2018. június 30. között tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét.