Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

VIA Forum 2017 fémipari, járműipari és IKT üzletember találkozó Kassán

2017. szeptember 26-án Kassán kerül megrendezésre a fémipari, járműipari, IKT, mobilitás és duális képzés témaköröket felülelő konferencia és üzletember találkozó.

Vélemény - Enterprise Europe Network Győr szolgáltatásairól

A hírt megnyitva Hall Ceccília az Enterprise Europe Network Győr követének véleményét, tapasztalatait ismerhetjük meg.

Open4Business Üzletember Találkozó és Konferencia Pécs 2017. október 4-6.

A tavaly ősszel megrendezett esemény sikerei és a pozitív visszajelzések arra ösztönözték a szervezőket, hogy idén újra lehetőséget biztosítsanak a magyar és szomszédos országok vállalkozóinak partnerségek, üzleti kapcsolatok kialakítására.

A közösségi gazdaság az Európai Unióban

Bár a közösségi gazdaságon alapuló új üzleti modellek még viszonylag újak, kedvező társadalmi-gazdasági hatásuk és versenyképességet növelő képességük vitathatatlan. A közösségi gazdaság sokféle tevékenységet érint, de egyvalami közös bennük: üzleti modelljük az együttműködésre épül. A közösségi gazdaság új lehetőségeket teremt a fogyasztók és a vállalkozások számára. Felelős módon történő ösztönzése és kiépítése az Európai Bizottság megítélése szerint jelentős mértékben hozzájárulhat az Európai Unión belül a munkahelyteremtéshez és a növekedéshez. Az új üzleti modellben létrejövő új munkahelyekkel kapcsolatosan szabályozási kérdések is felmerülnek.

Az európai gazdasági és a monetáris unió elmélyítésének lehetőségei

Az Európa jövőjéről szóló fehér könyv március 1-jei közzétételét követően az Európai Bizottság most felvázolta az európai gazdasági és monetáris unió elmélyítésének lehetőségeit. A vitaanyag célja kettős: egyrészt a gazdasági és monetáris unióról folytatott eszmecsere ösztönzésére, másrészt a gazdasági és monetáris unió jövőbeli felépítésére vonatkozó közös elképzelés kialakításának elősegítésére irányul. A gazdasági és monetáris unió megvalósítása nem önmagáért való cél, hanem a munkahelyek, a növekedés, a társadalmi méltányosság, a gazdasági konvergencia és a pénzügyi stabilitás biztosításának előfeltétele. A gazdasági és monetáris uniónak valamennyi uniós tagállammal szemben meg kell őriznie nyitottságát, és tovább kell fokozni a döntéshozatali eljárás átláthatóságát és demokratikus elszámoltathatóságát.

SMARTER REGION - Nemzetközi konferencia és üzletember találkozó Ostravában

2017. október 5-én Ostravában (Cseh Köztársaság) kerül megrendezésre a SMARTER REGION nemzetközi konferencia és üzletember találkozó, az informatikával foglalkozó, "okos" energetika, környezet, szállítás területen érintett, nemzetközi piacokon is növekedni kívánó cégek számára.

Polagra Food 2017 - Nemzetközi üzletember találkozó

Az Enterprise Europe Network szervezésében idén ismét megrendezésre kerül a POLAGRA FOOD élelmiszeripari szakkiállítással párhuzamos nemzetközi üzletember találkozó.

CEE Autóipari Beszállítói Konferencia és Üzletember Találkozó 2017

Idén is megrendezik a szlovákiai Zsolnán az autóipari beszállítók éves konferenciáját, amelyhez üzletember találkozó is kapcsolódik. A B2B meetingek során a résztvevőknek lehetőségük van kétoldali megbeszéléseket folytatni új üzleti partnerségek kialakítása céljából.

Match4Industry járműipari üzletember találkozó a török Kocaeliben

2017. június 29.

Immár negyedik alkalommal, 2017. november 2-3-án kerül megrendezésre a Match4Industry nemzetközi járműipari üzletember találkozó a törökországi Kocaeliben.