Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 Az Ipari Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt!

 

Tagozatunk, a megye gazdaságát meghatározó iparvállalatait és számos – a szolgáltatás és kereskedelem területén működő – kisebb céget képvisel. 2016-ban megválasztott tisztségviselőink elsődlegesen ezen cégek igényeinek kívánnak megfelelni, hiszen a kamara és egyben az ipari tagozat fő célja az, hogy a fokozódó piaci versenyben a vállalkozói környezet javításával, előrejelzésekkel, javaslatokkal, üzletember találkozók, konferenciák, szakmai rendezvények szervezésével és egyéb szolgáltatásokkal segítse az önkéntes kamarai tagok és a regisztrált vállalkozások fejlődését, munkájának eredményességét.

TSZSZ - Építőipari szakmai fórumot tartottak Győrben

A kamarában (GYMSMKIK) Győrben, szeptember 19-én tartott építőipari szakmai fórumon Csermely Gábor vezető helyettes mutatta be a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) a tervezéstől a kivitelezésen át a vitarendezésig szerzett tapasztalatait. A rendezvényt Tóth Béla a kamara Kézműipari Tagozata Építőipari Szakmai Osztályának társelnöke nyitotta meg. Rámutatott mennyire másként épültek például a családi házak évtizedekkel ezelőtt. Napjainkban szabályokkal, adminisztrációs és dokumentációs kötelezettséggel kell biztosítani, hogy a kivitelezők jogos díjukhoz jussanak, azonban a megbízó se járjon rosszul. A 2013. óta működő TSZSZ komoly gyakorlatot szerzett a vitarendezésben, a szakértői vélemények kiadásában, megrövidítve a bírói döntéshozatal idejét is.

Duális képzés - csehországi tapasztalatok

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata 2017. szeptember 21-23. között szakmai utat szervezett Csehországba, Prágába. A megyei delegáció megbeszélést folytatott a prágai kamara és iparszövetség vezetőivel. Üzemlátogatásokon tanulmányozták a szakember képzés helyzetét.

Párbeszéd-kamara-iparszövetség

MS Office képzés indul Győrben, a kamarában! - Jelentkezzen!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Ipari Tagozata 36 órás MS Office 2013 képzést szervez pénteki napokon. Jelentkezni 2017. október 27-ig lehet a csatolt jeletkezési lapon.

A magas szintű irodai szoftver felhasználói tudás jelentősen növeli egy szervezet hatékonyságát, megkönnyíti a munkatársak közötti munkafolyamatok szervezését. Korábbi sikeres kamarai MS Office képzések bizonyítják mindezt- invitálja Vörös Gyula kamarai tagozati elnök az érdeklődőket.

Szakmai út Brno

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata 2017. október 10-én (kedd) szakmai utat szervez Csehországba, Brno-ba.

 

Nyíregyházi kamara győri látogatás

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kereskedelmi és Iparkamara 16 fős delegációját látta vendégül  Tagozatunk a kamarai székházban.

 

Gépiparosok szakmai napja Brnoban

Tizenöt fős üzletember delegáció vett részt október 10-én Brnoban (Csehország) a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata által szervezett szakmai úton és  üzletember találkozón.

Kamarai delegáció 2017-10-10 BRNO

A műanyagipar és a virtuális asztalosműhely szépségeiről

Üzemlátogatást és szakmai fórumot tartottak a Greiner Bio-One Hungary Kft.-nél.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának Műanyagipari Szakmai Osztálya gyárlátogatással egybekötött műanyagipari szakmai programot szervezett 2017. szeptember 26-án Mosonmagyaróvárra a  Greiner Bio-One Hungary Kft. telephelyére üzemlátogatás és szakmai egyeztetés céljából, amelynek fókuszában a műanyagipari hiányszakmák munkaerőutánpótlása volt.

Ipari Tagozat a Greiner Bio-One Kft.-nél

Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny 2017

A Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny, az ország egyetlen asztalos csapatversenye, mely 2017-ben már a hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint az X-Meditor Kft. összefogásában.

Szakmai út Friedrichshafenbe

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata 2017. október 19-21 (csütörtök-szombat) szakmai utat szervez Németországba, Friedrichshafenbe.

Építőipari szakmai fórum

Éíptőipari szakmai fórum vállalkozók, magánépítkezők, közös képviselők részére, ahol a tervezéstől a kivitelezésen át a vitarendezésig példákkal kerülnek bemutatásra a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv tapasztalatai. Időpont: 2017. szeptember 19. (kedd) 10:00-13:00

 

Változás az autóipari minőségirányításban

2017. június 16.

 A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmai képzést szervezett az  új IATF 16949:2016 változásainak, az átállás követelményeinek és a javasolt módszereinek ismertetésére!