Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 Az Ipari Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt!

 

Tagozatunk, a megye gazdaságát meghatározó iparvállalatait és számos – a szolgáltatás és kereskedelem területén működő – kisebb céget képvisel. 2016-ban megválasztott tisztségviselőink elsődlegesen ezen cégek igényeinek kívánnak megfelelni, hiszen a kamara és egyben az ipari tagozat fő célja az, hogy a fokozódó piaci versenyben a vállalkozói környezet javításával, előrejelzésekkel, javaslatokkal, üzletember találkozók, konferenciák, szakmai rendezvények szervezésével és egyéb szolgáltatásokkal segítse az önkéntes kamarai tagok és a regisztrált vállalkozások fejlődését, munkájának eredményességét.

Kamarai szakmai program az ALTEO Group győri erőművében

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozatának kezdeményezésére kinyílt az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. Győri Erőműjének kapuja és a kamarai csapat egy rendhagyó szakmai látogatáson vehetett részt május 9-én Győrben, a Kandó Kálmán utca 13. szám alatt, a néhai ágyúgyár területén működő – eredeti állapotában megőrzött, több mint száz éves erőműben.

Győri Erőműlátogatás 2018.

Építőipar – segít a TSZSZ

2018. május 4.

Építőipari vállalkozó, vagy tervező? Munkájáért nem fizetnek? Forduljon a TSZSZ-hez!

Építőipari szakmai fórumon tájékoztatott Csermely Gábor az országos kamara (MKIK) mellett működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) vezető helyettese Győrben, a megyei kamarában az építőipari munkáért járó követelések érvényesítésének hatékony módozatairól. Csermely Gábor tájékoztatójában rámutatott az írásos szerződések meglétének és tartalmának megfelelőségére. Előre kell erről gondoskodni. A rendezvényt a megyei kamara (GYMSM KIK) Ipari tagozata részéről Kató Aladár nyitotta meg.  Bővebb információ a TSZSZ tevékenységéről: www.mkik.hu/tszsz címen található

Kamarai Ipari tagozat Győr - az ISO 9001 legfrissebb információiról tájékoztattunk

Változott az ISO 9001 szabvány. Ezzel a tanúsítvánnyal rendelkező cégnek képviselőinek szervezett 2018. április 12-én a kamara (GYMSM KIK) Ipari tagozata tájékoztatót. Jó hangulatban, nyitottan indult a szakmai nap, minden résztvevőt bemutatkozott, így már csapatként vágtak neki az információk befogadásának. A nap végén a résztvevők TANÚSÍTVÁNYT, az önkéntes kamarai tagok pedig a képzés díjából kedvezményt is kaptak. Az esemény a szakmai információkon túl üzleti beszélgetésekre, kapcsolatépítésre is lehetőséget nyújt. Nemhiába! A győri székhelyű megyei kereskedelmi és iparkamara a vállalkozások háza, üzleti találkozási pont is. (9021 Győr, Szent István út 10/a)

Ipari tagozati delegáció látogatott a győri Ipar 4.0 Kiválósági Központba

2018. február 27-én az Ipari Tagozat elnöksége  kihelyezett  ülést tartott a Széchenyi István Egyetemen, ahol megtekinthették az Ipar 4.0 Kutatási és Innovációs Kiválósági Központ működését. Dr. Jósvai János tanszékvezető, egyetemi docens adott tájékoztatást a több mint fél éve elért eredményekről. Tájékoztató hangzott el az Ipar 4.0, azaz a 4. Ipari forradalom potenciáljairól is. A „nyílt labor” kísérletezési, tesztelési és demonstrációs környezetet biztosít a Győr környéki ipari vállalatoknak, KKV-nak.

Ipari tagozati delegáció SZE 2018 február

Tájékoztatót szervezett a kamara a foglalkoztatást bővítő támogatásokról

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozata kis- és közepes vállalkozások számára szervezte a tájékoztatót a megyei Kormányhivatallal együttműködve, február 15-én Győrben, a kamarai székházban. Czetti Alexandra, Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály munkatársa ismertette a vállalkozások számára a TOP-6.8.2-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében nyújtandó ez évi támogatási lehetőségeket. A programot Rácz Erika a kamara Ipari tagozata által koordinált Vállalkozás Fejlesztési Munkacsoport képviselőjeként nyitotta meg.

Rácz Erika megnyitója

Kamarai támogatással készülhet a lengyelországi elődöntőre a MobilisBits

December első hétvégéjén a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban került lebonyolításra, Nemak-Mobilis Robotverseny címmel a FIRST LEGO Leage (FLL) győri regionális fordulója. A rendezvény a Győr Moson Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata is támogatta. A rendezvény támogatáson túl az Ipari Tagozat máshogy is segít. Vörös Gyula tagozati elnök, valamint Szilasi Péter Tamás a névszponzor és a mentor programot támogató Nemak Győr Kft képviselője, tagozati alelnök egy különdíjat is átnyújtottak a legeredményesebben szereplő győri csapatnak. A különdíjjal járó 100 ezer forintnyi pénzbeli támogatás jelentős hozzájárulás a verseny nemzetközi elődöntőjébe jutó csapatnak, mivel a lengyelországi Lodz-ban megrendezésre kerülő megmérettetés jelentős anyagi megterhelést jelent számukra.

Mobilis csapat Lego2018

Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyt tartottak Sopronban

2017-ben már a hatodik alkalommal rendezték meg az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint az X-Meditor Kft. összefogásában az ország egyetlen asztalos csapatversenyét. A versenyen részt vevő diákok felkészültségükön túl, csapatmunkáról, és a szakma szeretetéről tettek tanúbizonyságot.

Ipari tagozat asztalosai Sopronban 2017.

Gépiparosok szakmai napja Brnoban

Tizenöt fős üzletember delegáció vett részt október 10-én Brnoban (Csehország) a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata által szervezett szakmai úton és  üzletember találkozón.

Kamarai delegáció 2017-10-10 BRNO

Duális képzés - csehországi tapasztalatok

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata 2017. szeptember 21-23. között szakmai utat szervezett Csehországba, Prágába. A megyei delegáció megbeszélést folytatott a prágai kamara és iparszövetség vezetőivel. Üzemlátogatásokon tanulmányozták a szakember képzés helyzetét.

Párbeszéd-kamara-iparszövetség

Az Ipari tagozat 2018. első félévi programjai

Január-március  Műanyagipari tagok igényfelmérése

Február 15           Vállalkozásfejlesztési munkacsoport ülés / Tájékoztató rendezvény

Február 16           Szakmai út Dunaújvárosba, a Papírmúzeumba és a Papírgyárba

Február 27           Kihelyezett Elnökségi ülés a Széchenyi István Egyetemen

Február                Oklevél átadások cégek részére

Február                Hild alapítvány támogatása

Február                Generátor Alapítvány támogatása

Február                Lukács alapítvány támogatása

Március 6.           GDPR Adatvédelmi tájékoztató workshop

Március 19.         Ipar 4.0 tananyag, képzés, elnökségi

Március 22.         Ipar 4.0 konferencia            

Április                  Szakmai út Kunsziget, Sick Kft.

Április                  Munkatársi office képzés, 2 x 5 órában

Április - május   Office képzés,haladó szint

Április 3.              Kihelyezett elnökségi ülés, SFS Group Hungary Kft, Jánossomorja

Április 12.            ISO képzés

Április 13.            Építőipar, Construma

Április 17-22.      Milánó, Nemzetközi BútorSzakkiállítás, Faipar és textilipar

Április                  Érzékenyítő program, Lions

Április 26.           Tagozati védjegyes vállalkozások bemutatkozása

Április 24-25.     Egyedi vezetőképzés

Május                  ALTEO üzemlátogatás / Erőmű látogatás

Május 15-18.     Gépipar, textilipar: Ipar napjai kiállítás

Május 15-18.     Kreatív ipar: Fespa Berlin 2018

Office képzés - Egy profi irodai szoftver használata hatékonyabbá tesz

A magas szintű irodai szoftver felhasználói tudás jelentősen növeli egy szervezet hatékonyságát, megkönnyíti a munkatársak közötti munkafolyamatok szervezését. A kisvállalkozások ilyen irányú támogatása érdekében a kamara (GYMSM KIK) Ipari Tagozatának kezdeményezésére 6 alkalmas, 24 órás MS Office 2016 képzést indított Győrben, 2018. május második hetében. 

A kamara Ipari tagozata az igényekre és a pozitív visszajelzésekre válaszolva újra és újra megszervezi és támogatja ezeket a felnőttek számára ajánlott képzéseket. A résztvevőktananyagokat, oktatási segédleteket is kapnak a további önálló fejlődéshez.

MS Office képzés Győrben 2018. májustól

MS Office 2016 képzés indul Győrben a kamarában (GYMSM KIK)

A magas szintű irodai szoftver felhasználói tudás jelentősen növeli egy szervezet hatékonyságát, megkönnyíti a munkatársak közötti munkafolyamatok szervezését.

A kamara Ipari Tagozatának kezdeményezésére 6 alkalmas, 24 órás MS Office 2016 képzést szervez Győrben. Tartalma: az Excel táblázatkezelés és Word szövegszerkesztés profi elsajátítása. A képzés PC számítógépeken történik. A megszerzett ismeretek például okos telefonokon vagy táblaszámítógépeken is jól alkalmazhatók. Bővebb információ itt.

Időpontok:  2018. május 11, május 18, május 25 és június 1. péntekenként

Helyszín:                                   9021 Győr, Szent István u. 10/a

A részvételi díjból az önkéntes kamarai tagok és az Ipari tagozat tagjai kedvezményeket kapnak.

Jelentkezés itt.

MS Office képzés Győrben 2018. májustól

Az ipar újabb forradalma - gondolatok a győri műanyagipari szakmai nap kapcsán

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a Győri Ipari Parkban, az Innonetben tartották meg a Műanyagipari szakmai napot. Vörös Gyula a GYMSM KIK Ipartagozat Elnöke és Stasztny Péter a GYMSKIK Ipari tagozat műanyagipari szakmai osztályának vezetője mondott bevezetőt és köszöntőt az ipar újabb forradalmáról szóló konferencián.   Az Ipar újabb forradalma nem a jövő. Az Ipar 4.0 már elkezdődött, és bár a hatásait még csak részben érzik a vállalkozások és a vállalkozók, de az biztos, akik nem készülnek fel a valódi forradalmi hevességű változást hozó folyamatokra, csalódni fognak és lemaradnak a versenyben.

Szakmai út - A papírgyártás jelene és múltja Dunaújvárosban

2018. február16-án a kamara (GYMSM KIK) Ipari tagozata szakmai utat szervezett Dunaújvárosba a magyar papírgyártás jelene és története tanulmányozásának céljából. A Hamburger Hungária Kft. hazánk legnagyobb hullámalappapír gyártóját és a Magyar Papírmúzeumot látogatták meg.

D-papírgyár 2018

Győri Ipartörténeti Alapítvány - QR kódos Ipartörténeti emlékhelyeket avattak

Győrben, a Kandó Kálmán utcában, 2017. december 13-tól két tábla is hirdeti, hogy ott a győri ipartörténet szempontjából kiemelkedő emlékhelyet találhatunk. A Magyar Ágyúgyár Részvénytársaságnak (ma E-ON telephely), valamint a  Heller & Asconas Részvénytársaságnak (ma GLOVITA Kesztyű Zrt.) állít emléket a Győri Ipartörténeti Alapítvány akciója.

Ipartörténeti emlékhely avatás Győrben 2017

Az eseményen Vörös Gyula a kamara (GYMSMKIK) Ipari tagozati elnöke és az Ipartörténeti Alapítvány kuratóriumának több tagja is részt vett. A táblaavatót győri ipartörténeti tájékoztató követte.

Irodai programok – hasznos rutinszerzés

A kamara Ipari Tagozata 36 órás MS Office 2013 képzést szervezett Győrben a kamarai székházban (Győr, Szent István út 10/a). Álláspontjuk szerint a magas szintű irodai szoftver felhasználói tudás jelentősen növeli egy szervezet hatékonyságát, megkönnyíti a munkatársak közötti munkafolyamatok szervezését. Korábbi sikeres kamarai MS Office képzések bizonyítják mindezt – tájékoztatott a szándékokról Vörös Gyula tagozati elnök. Képünkön Élő Tamás (Jedlik) tartja a december 1-i oktatást.

MS Office képzés Győrben 2017. december

A kamarai Ipari Tagozat delegációja a Mohácsi Vágóhíd Zrt. működését ismerte meg.

Dr. Kovács Péter a kamara (GYMSMKIK) Ipari Tagozatának Élelmiszerfeldolgozó Szakmai Osztály elnöke ad hírt a látogatásról. Csapatban bejutottak oda, ahova egyénileg talán sohasem!

A műanyagipar és a virtuális asztalosműhely szépségeiről

Üzemlátogatást és szakmai fórumot tartottak a Greiner Bio-One Hungary Kft.-nél.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának Műanyagipari Szakmai Osztálya gyárlátogatással egybekötött műanyagipari szakmai programot szervezett 2017. szeptember 26-án Mosonmagyaróvárra a  Greiner Bio-One Hungary Kft. telephelyére üzemlátogatás és szakmai egyeztetés céljából, amelynek fókuszában a műanyagipari hiányszakmák munkaerőutánpótlása volt.

Ipari Tagozat a Greiner Bio-One Kft.-nél

TSZSZ - Építőipari szakmai fórumot tartottak Győrben

A kamarában (GYMSMKIK) Győrben, szeptember 19-én tartott építőipari szakmai fórumon Csermely Gábor vezető helyettes mutatta be a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) a tervezéstől a kivitelezésen át a vitarendezésig szerzett tapasztalatait. A rendezvényt Tóth Béla a kamara Kézműipari Tagozata Építőipari Szakmai Osztályának társelnöke nyitotta meg. Rámutatott mennyire másként épültek például a családi házak évtizedekkel ezelőtt. Napjainkban szabályokkal, adminisztrációs és dokumentációs kötelezettséggel kell biztosítani, hogy a kivitelezők jogos díjukhoz jussanak, azonban a megbízó se járjon rosszul. A 2013. óta működő TSZSZ komoly gyakorlatot szerzett a vitarendezésben, a szakértői vélemények kiadásában, megrövidítve a bírói döntéshozatal idejét is.