Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 Az Ipari Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt!

 

Tagozatunk, a megye gazdaságát meghatározó iparvállalatait és számos – a szolgáltatás és kereskedelem területén működő – kisebb céget képvisel. 2016-ban megválasztott tisztségviselőink elsődlegesen ezen cégek igényeinek kívánnak megfelelni, hiszen a kamara és egyben az ipari tagozat fő célja az, hogy a fokozódó piaci versenyben a vállalkozói környezet javításával, előrejelzésekkel, javaslatokkal, üzletember találkozók, konferenciák, szakmai rendezvények szervezésével és egyéb szolgáltatásokkal segítse az önkéntes kamarai tagok és a regisztrált vállalkozások fejlődését, munkájának eredményességét.

Ipari tagozati delegáció látogatott a győri Ipar 4.0 Kiválósági Központba

2018. február 27-én az Ipari Tagozat elnöksége  kihelyezett  ülést tartott a Széchenyi István Egyetemen, ahol megtekinthették az Ipar 4.0 Kutatási és Innovációs Kiválósági Központ működését. Dr. Jósvai János tanszékvezető, egyetemi docens adott tájékoztatást a több mint fél éve elért eredményekről. Tájékoztató hangzott el az Ipar 4.0, azaz a 4. Ipari forradalom potenciáljairól is. A „nyílt labor” kísérletezési, tesztelési és demonstrációs környezetet biztosít a Győr környéki ipari vállalatoknak, KKV-nak.

Ipari tagozati delegáció SZE 2018 február

Tájékoztatót szervezett a kamara a foglalkoztatást bővítő támogatásokról

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozata kis- és közepes vállalkozások számára szervezte a tájékoztatót a megyei Kormányhivatallal együttműködve, február 15-én Győrben, a kamarai székházban. Czetti Alexandra, Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály munkatársa ismertette a vállalkozások számára a TOP-6.8.2-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében nyújtandó ez évi támogatási lehetőségeket. A programot Rácz Erika a kamara Ipari tagozata által koordinált Vállalkozás Fejlesztési Munkacsoport képviselőjeként nyitotta meg.

Rácz Erika megnyitója

Irodai programok – hasznos rutinszerzés

A kamara Ipari Tagozata 36 órás MS Office 2013 képzést szervezett Győrben a kamarai székházban (Győr, Szent István út 10/a). Álláspontjuk szerint a magas szintű irodai szoftver felhasználói tudás jelentősen növeli egy szervezet hatékonyságát, megkönnyíti a munkatársak közötti munkafolyamatok szervezését. Korábbi sikeres kamarai MS Office képzések bizonyítják mindezt – tájékoztatott a szándékokról Vörös Gyula tagozati elnök. Képünkön Élő Tamás (Jedlik) tartja a december 1-i oktatást.

MS Office képzés Győrben 2017. december

Gépiparosok szakmai napja Brnoban

Tizenöt fős üzletember delegáció vett részt október 10-én Brnoban (Csehország) a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata által szervezett szakmai úton és  üzletember találkozón.

Kamarai delegáció 2017-10-10 BRNO

Műanyagipari szakmai nap Győrben - a kamarai Ipari tagozat támogatásával

MEGHÍVÓ Műanyagipari szakmai napra

Aa Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipartagozat, Műanyagipari szakmai osztálya, és a KVA Interreg projekt műanyagipari szakmai ágazatának szervezésében szakmai napot tartanak.

Időpont:         2018 március 22-e, 15.00

Helyszín:        Győr, Ipari Park, Gesztenyefa u. 4., Innonet emeleti előadója

Bevezető köszöntőt mond Vörös Gyula a GYMSKIK Ipartagozat Elnöke és Stasztny Péter a GYMSKIK Ipari tagozat műanyagipari szakmai osztályának vezetője. Bővebben itt.

A kamarai Ipari Tagozat delegációja a Mohácsi Vágóhíd Zrt. működését ismerte meg.

Dr. Kovács Péter a kamara (GYMSMKIK) Ipari Tagozatának Élelmiszerfeldolgozó Szakmai Osztály elnöke ad hírt a látogatásról. Csapatban bejutottak oda, ahova egyénileg talán sohasem!

Az ipari tagozat 2018. első félévi programjai

-          Január-március: Műanyagipari tagok igényfelmérése

-          Február 15:          Vállalkozásfejlesztési munkacsoport ülés / Tájékoztató rendezvény

-          Február 16:          Szakmai út Dunaújvárosba, a Papírmúzeumba és a Papírgyárba

-          Február 27:          Kihelyezett Elnökségi ülés a Széchenyi István Egyetemen

-          Február:               Oklevél átadások cégek részére

-          Február:               Hild alapítvány támogatása

-          Február:               Generátor Alapítvány támogatása

-          Február:               Lukács alapítvány támogatása

-          Március 6:           GDPR Adatvédelmi tájékoztató workshop

-          Március 19:         Ipar 4.0 tananyag, képzés, elnökségi

-          Március 22:         Ipar 4.0 konferencia

-          Március 23-április 13: Office képzés,haladó szint

-          Március 26.         ALTEO üzemlátogatás / Erőmű látogatás

-          Március 30:        Szakmai út Kunsziget, Sick Kft.

-          Március 29-30: Munkatársi office képzés, 2 x 5 órában

-          Április 2:             Kihelyezett elnökségi ülés, SFS Group Hungary Kft, Jánossomorja

-          Április 2-3:         ISO képzés

-          Április 11-15:    Építőipar, Construma

-          Április 17-22:    Milánó, Nemzetközi BútorSzakkiállítás, Faipar és textilipar

-          Április:                Érzékenyítő program, Lions

-          Április 26:          Tagozati védjegyes vállalkozások bemutatkozása

-          Április 24-25:    Egyedi vezetőképzés

-          Május 15-18:    Gépipar, textilipar: Ipar napjai kiállítás

-          Május 15-18:    Kreatív ipar: Fespa Berlin 2018

Szakmai út - A papírgyártás jelene és múltja Dunaújvárosban

2018. február16-án a kamara (GYMSM KIK) Ipari tagozata szakmai utat szervezett Dunaújvárosba a magyar papírgyártás jelene és története tanulmányozásának céljából. A Hamburger Hungária Kft. hazánk legnagyobb hullámalappapír gyártóját és a Magyar Papírmúzeumot látogatták meg.

D-papírgyár 2018

Győri Ipartörténeti Alapítvány - QR kódos Ipartörténeti emlékhelyeket avattak

Győrben, a Kandó Kálmán utcában, 2017. december 13-tól két tábla is hirdeti, hogy ott a győri ipartörténet szempontjából kiemelkedő emlékhelyet találhatunk. A Magyar Ágyúgyár Részvénytársaságnak (ma E-ON telephely), valamint a  Heller & Asconas Részvénytársaságnak (ma GLOVITA Kesztyű Zrt.) állít emléket a Győri Ipartörténeti Alapítvány akciója.

Ipartörténeti emlékhely avatás Győrben 2017

Az eseményen Vörös Gyula a kamara (GYMSMKIK) Ipari tagozati elnöke és az Ipartörténeti Alapítvány kuratóriumának több tagja is részt vett. A táblaavatót győri ipartörténeti tájékoztató követte.

Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyt tartottak Sopronban

2017-ben már a hatodik alkalommal rendezték meg az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint az X-Meditor Kft. összefogásában az ország egyetlen asztalos csapatversenyét. A versenyen részt vevő diákok felkészültségükön túl, csapatmunkáról, és a szakma szeretetéről tettek tanúbizonyságot.

Ipari tagozat asztalosai Sopronban 2017.

TSZSZ - Építőipari szakmai fórumot tartottak Győrben

A kamarában (GYMSMKIK) Győrben, szeptember 19-én tartott építőipari szakmai fórumon Csermely Gábor vezető helyettes mutatta be a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) a tervezéstől a kivitelezésen át a vitarendezésig szerzett tapasztalatait. A rendezvényt Tóth Béla a kamara Kézműipari Tagozata Építőipari Szakmai Osztályának társelnöke nyitotta meg. Rámutatott mennyire másként épültek például a családi házak évtizedekkel ezelőtt. Napjainkban szabályokkal, adminisztrációs és dokumentációs kötelezettséggel kell biztosítani, hogy a kivitelezők jogos díjukhoz jussanak, azonban a megbízó se járjon rosszul. A 2013. óta működő TSZSZ komoly gyakorlatot szerzett a vitarendezésben, a szakértői vélemények kiadásában, megrövidítve a bírói döntéshozatal idejét is.

Kamarai támogatással készülhet a lengyelországi elődöntőre a MobilisBits

December első hétvégéjén a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban került lebonyolításra, Nemak-Mobilis Robotverseny címmel a FIRST LEGO Leage (FLL) győri regionális fordulója. A rendezvény a Győr Moson Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata is támogatta. A rendezvény támogatáson túl az Ipari Tagozat máshogy is segít. Vörös Gyula tagozati elnök, valamint Szilasi Péter Tamás a névszponzor és a mentor programot támogató Nemak Győr Kft képviselője, tagozati alelnök egy különdíjat is átnyújtottak a legeredményesebben szereplő győri csapatnak. A különdíjjal járó 100 ezer forintnyi pénzbeli támogatás jelentős hozzájárulás a verseny nemzetközi elődöntőjébe jutó csapatnak, mivel a lengyelországi Lodz-ban megrendezésre kerülő megmérettetés jelentős anyagi megterhelést jelent számukra.

Mobilis csapat Lego2018