Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 Az Ipari Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt!

 

Tagozatunk, a megye gazdaságát meghatározó iparvállalatait és számos – a szolgáltatás és kereskedelem területén működő – kisebb céget képvisel. 2016-ban megválasztott tisztségviselőink elsődlegesen ezen cégek igényeinek kívánnak megfelelni, hiszen a kamara és egyben az ipari tagozat fő célja az, hogy a fokozódó piaci versenyben a vállalkozói környezet javításával, előrejelzésekkel, javaslatokkal, üzletember találkozók, konferenciák, szakmai rendezvények szervezésével és egyéb szolgáltatásokkal segítse az önkéntes kamarai tagok és a regisztrált vállalkozások fejlődését, munkájának eredményességét.

Irodai programok – hasznos rutinszerzés

A kamara Ipari Tagozata 36 órás MS Office 2013 képzést szervezett Győrben a kamarai székházban (Győr, Szent István út 10/a). Álláspontjuk szerint a magas szintű irodai szoftver felhasználói tudás jelentősen növeli egy szervezet hatékonyságát, megkönnyíti a munkatársak közötti munkafolyamatok szervezését. Korábbi sikeres kamarai MS Office képzések bizonyítják mindezt – tájékoztatott a szándékokról Vörös Gyula tagozati elnök. Képünkön Élő Tamás (Jedlik) tartja a december 1-i oktatást.

MS Office képzés Győrben 2017. december

Gépiparosok szakmai napja Brnoban

Tizenöt fős üzletember delegáció vett részt október 10-én Brnoban (Csehország) a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata által szervezett szakmai úton és  üzletember találkozón.

Kamarai delegáció 2017-10-10 BRNO

Kamarai támogatással készülhet a lengyelországi elődöntőre a MobilisBits

December első hétvégéjén a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban került lebonyolításra, Nemak-Mobilis Robotverseny címmel a FIRST LEGO Leage (FLL) győri regionális fordulója. A rendezvény a Győr Moson Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata is támogatta. A rendezvény támogatáson túl az Ipari Tagozat máshogy is segít. Vörös Gyula tagozati elnök, valamint Szilasi Péter Tamás a névszponzor és a mentor programot támogató Nemak Győr Kft képviselője, tagozati alelnök egy különdíjat is átnyújtottak a legeredményesebben szereplő győri csapatnak. A különdíjjal járó 100 ezer forintnyi pénzbeli támogatás jelentős hozzájárulás a verseny nemzetközi elődöntőjébe jutó csapatnak, mivel a lengyelországi Lodz-ban megrendezésre kerülő megmérettetés jelentős anyagi megterhelést jelent számukra.

Mobilis csapat Lego2018

A műanyagipar és a virtuális asztalosműhely szépségeiről

Üzemlátogatást és szakmai fórumot tartottak a Greiner Bio-One Hungary Kft.-nél.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának Műanyagipari Szakmai Osztálya gyárlátogatással egybekötött műanyagipari szakmai programot szervezett 2017. szeptember 26-án Mosonmagyaróvárra a  Greiner Bio-One Hungary Kft. telephelyére üzemlátogatás és szakmai egyeztetés céljából, amelynek fókuszában a műanyagipari hiányszakmák munkaerőutánpótlása volt.

Ipari Tagozat a Greiner Bio-One Kft.-nél

MS Office képzés indul Győrben, a kamarában! - Jelentkezzen!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Ipari Tagozata 36 órás MS Office 2013 képzést szervez pénteki napokon. Jelentkezni 2017. október 27-ig lehet a csatolt jeletkezési lapon.

A magas szintű irodai szoftver felhasználói tudás jelentősen növeli egy szervezet hatékonyságát, megkönnyíti a munkatársak közötti munkafolyamatok szervezését. Korábbi sikeres kamarai MS Office képzések bizonyítják mindezt- invitálja Vörös Gyula kamarai tagozati elnök az érdeklődőket.

Győri Ipartörténeti Alapítvány - QR kódos Ipartörténeti emlékhelyeket avattak

Győrben, a Kandó Kálmán utcában, 2017. december 13-tól két tábla is hirdeti, hogy ott a győri ipartörténet szempontjából kiemelkedő emlékhelyet találhatunk. A Magyar Ágyúgyár Részvénytársaságnak (ma E-ON telephely), valamint a  Heller & Asconas Részvénytársaságnak (ma GLOVITA Kesztyű Zrt.) állít emléket a Győri Ipartörténeti Alapítvány akciója.

Ipartörténeti emlékhely avatás Győrben 2017

Az eseményen Vörös Gyula a kamara (GYMSMKIK) Ipari tagozati elnöke és az Ipartörténeti Alapítvány kuratóriumának több tagja is részt vett. A táblaavatót győri ipartörténeti tájékoztató követte.

Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyt tartottak Sopronban

2017-ben már a hatodik alkalommal rendezték meg az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint az X-Meditor Kft. összefogásában az ország egyetlen asztalos csapatversenyét. A versenyen részt vevő diákok felkészültségükön túl, csapatmunkáról, és a szakma szeretetéről tettek tanúbizonyságot.

Ipari tagozat asztalosai Sopronban 2017.

TSZSZ - Építőipari szakmai fórumot tartottak Győrben

A kamarában (GYMSMKIK) Győrben, szeptember 19-én tartott építőipari szakmai fórumon Csermely Gábor vezető helyettes mutatta be a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) a tervezéstől a kivitelezésen át a vitarendezésig szerzett tapasztalatait. A rendezvényt Tóth Béla a kamara Kézműipari Tagozata Építőipari Szakmai Osztályának társelnöke nyitotta meg. Rámutatott mennyire másként épültek például a családi házak évtizedekkel ezelőtt. Napjainkban szabályokkal, adminisztrációs és dokumentációs kötelezettséggel kell biztosítani, hogy a kivitelezők jogos díjukhoz jussanak, azonban a megbízó se járjon rosszul. A 2013. óta működő TSZSZ komoly gyakorlatot szerzett a vitarendezésben, a szakértői vélemények kiadásában, megrövidítve a bírói döntéshozatal idejét is.

A kamarai Ipari Tagozat delegációja a Mohácsi Vágóhíd Zrt. működését ismerte meg.

Dr. Kovács Péter a kamara (GYMSMKIK) Ipari Tagozatának Élelmiszerfeldolgozó Szakmai Osztály elnöke ad hírt a látogatásról. Csapatban bejutottak oda, ahova egyénileg talán sohasem!

Duális képzés - csehországi tapasztalatok

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata 2017. szeptember 21-23. között szakmai utat szervezett Csehországba, Prágába. A megyei delegáció megbeszélést folytatott a prágai kamara és iparszövetség vezetőivel. Üzemlátogatásokon tanulmányozták a szakember képzés helyzetét.

Párbeszéd-kamara-iparszövetség

Szakmai út Friedrichshafenbe

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata 2017. október 19-21 (csütörtök-szombat) szakmai utat szervez Németországba, Friedrichshafenbe.