Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Amit közös pénzből fejlesztenek, az közös kincs lesz

Megvan, hogy jövőre mire és mennyit szán az Európai Unió a Horizont 2020 program keretében. A K+F tevékenység szabályai is változnak.

A hazai vállalatok alig fele alkalmazza a big data analitikát

Big datában még nem vagyunk nagyok: derült ki a GE kutatói által, a magyar vállalkozások körében elvégzett felmérésből.

A kimerülők helyett újabb K+F+I kiírásokat várhatunk

A „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” VEKOP-felhívások kerete is kimerült, a fejlesztési igényt mutatja, hogy ez már a harmadik pályázat ezen a területen, amit felfüggesztettek. Szerencsére hamarosan újabb felhívások jelennek meg.

Magyarország a 21. helyen áll az európai innovációs eredménytáblán

Újra Svédország vezeti az unióban az innovációs listát, a legnagyobb mértékű fejlődést az innováció területén Lettország érte el, Magyarország a 21. helyen áll a 2016. évi európai innovációs eredménytáblában - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Merre tart a magyar K+F?

A KSH előzetes adati szerint ha csak egy hajszállal is, de nőtt a k+f ráfordítás hazánkban. A GDP arányos K+F ráfordítás a tavalyi évhez képest kis mértékben, 1,39%-ra emelkedett. A vállalati KFI ráfordítás évek óta tartó emelkedése mellett, 2014-hez képest az állami költségvetés K+F ráfordításai is nőttek.

Meghirdették az idei Minőség-Innováció pályázatot

Az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület meghirdette a 2016. évi Minőség-Innováció nemzetközi pályázatot a termékek és szolgáltatások vevőorientált minőségfejlesztésének elismerésére – közölte a kiíró az MTI-vel.

Beindul a győri Huawei Akadémia

A győri Széchenyi István Egyetem és a Huawei Technologies Hungary megkezdte együttműködését az egyetem távközlési- és infokommunikációs képzésének fejlesztésére. A részletekről Földesi Péter, az intézmény rektora és Karish Cui, a vállalat technológiai igazgatója írta alá a megállapodást Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkárának jelenlétében. Az infokommunikációs multi először kötött ilyen, egyetemi partneri megállapodást Magyarországon. 

Harmincmilliárdos állami kockatőke-alap indul

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) harmincmilliárd forintos forrásából állami kockázati tőkealapot hoz létre a kormány a tudás- és technológia intenzív vállalkozások finanszírozására, illetve a hazai innovációs ökoszisztéma fejlesztésére – derül ki a Magyar Közlöny egyik friss kormányhatározatából.

Egymilliárd euróból épít új gyárat Kecskeméten a Mercedes

Egymilliárd euró értékű beruházással a Mercedes-Benz új gyárat épít Kecskeméten. Az új telephelyen 2500 új munkahelyet teremt a német autógyártó.

Így kell elindítani egy startupot

A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) immár 11. alkalommal jelentkezik naprakész útmutatójával, amely főként a design területén tevékenykedő kreatív kisvállalkozások támogatását célozza, ám minden induló cég számára tartalmaz hasznos információkat.

Az innováció önmagában nem elég

A forradalmi technológiai újdonságok felgyorsult világát éljük. Alig múlik el nap anélkül, hogy a mesterséges intelligencia, a biotechnológia, a digitalizáció vagy az automatizáció terén ne jelentenének be egy-egy új jelentős fejlesztést. Mégis azok, akiknek tudniuk kellene, hogy ez a folyamat hova tart, nem tudnak dűlőre jutni.

Dobogósok lettek a győriek a londoni Shell-Eco maraton Europe-on

Harmadik helyezést szereztek kategóriájukban a győriek a június 30. és július 3. között Londonban megrendezett Shell-Eco marathon Europe versenyen.

SOKAN FIZETTEK INNOVÁCIÓS JÁRULÉKOT HIÁBA

A MAZARS szakértői szerint bár 2016-tól szűkült az innovációsjárulék-fizetésre kötelezettek köre, erről sok vállalkozás egyszerűen nem vett tudomást és feleslegesen fizetett.