Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

KÖZÉPPONTBAN A GAZDASÁGFEJLESZTÉS

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a megyei fejlesztések miniszteri biztosa és a Széchenyi Program Iroda által közösen szervezett - Középpontban a gazdaságfejlesztés – konferenciára.

Még lehet jelentkezni informatikai auditra, tanácsadásra!

Azok a kisvállalkozások, akik digitális fejlődésük érdekében pályázni szeretnének a március 8-án megnyíló GINOP 3.2.2 forrásra, még részt vehetnek egy ingyenes auditon. Az ennek során megszerezhető DFV minősítéssel több kedvezményre számíthatnak a pályázat során és további informatikai beszerzéseiknél is.

Közeleg a határidő - 1% felajánlás egyéni vállalkozóként

2017. február 21.

Február 27-én jár le az idei adóbevallási időszak első határideje: az egyéni vállalkozók eddig adhatják le bevallásukat. Az elmúlt évek statisztikái szerint az adózók közel fele nem rendelkezik személyi jövedelemadójának 1 százalékáról, így óriási összegtől, 6-8 milliárd forinttól esnek el a civil szervezetek, iskolai és kórházi alapítványok évente.   Alig egy hetünk maradt, ha egyéni vállalkozóként szeretnénk egy jó ügy szolgálatába állítani az adónk azon részét, amiről mi rendelkezhetünk. Mit tehetünk?

2017. április 1-től - Változások a jövedéki adózásban

Április 1-jén hatályba lép az új jövedékiadó-törvény, ami jelentős könnyítéseket, adminisztráció-csökkentést tartalmaz. A hatályba lépés előtt a jövedéki termékkel foglalkozóknak érdemes odafigyelni az engedélyhez, illetve nyilvántartásba vételhez kapcsolódó határidőkre.

Az európai beruházási terv – befektetés a jövőbe

2017. február 13.

Az európai beruházási terv célja, hogy támogassa a vállalatok munkahelyteremtését és a gazdasági fellendülését. Ahhoz, hogy az európai beruházási terv sikeres legyen, elengedhetetlen, hogy az érintettekhez eljusson minden szükséges információ. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete örömmel áll rendelkezésre, hogy segítse az érintettek minél szélesebb körének elérését

A jogszabályváltozások ismertetése és gyakorlati alkalmazása a vendéglátó-iparban

2017. február 23.

Kamaránk Kereskedelmi-, és Kézműipari tagozata a megyei vállalkozások hiteles tájékoztatása érdekében szakmai rendezvényt szervez Győrben, 2017. március 7-én, melynek fő témái az éttermi Áfa törvény változása, a KIVA, valamint a vendéglátóipari termékek élelmiszerbiztonsági feltételei, táplálkozás-egészségügyi előírásai, továbbá az ezekkel kapcsolatos ellenőrzések és gyakorlati alkalmazások.

Módosultak a kötelező tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás szabályai /2017-01-01/

Az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet módosítása szerint az építésfelügyeleti hatóság ellenőrzi (vagy ellenőrizheti), hogy a kivitelező rendelkezik-e a kormányrendeletben meghatározott felelősségbiztosítással.

Figyelem! Szabályváltozás! 2017. január 1-től

Szakképzési hozzájárulás elszámolása

 

A rendezvény időpontja: 2017. március 1. /szerda/ 9,00 óra

 

Helyszíne: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

9021 Győr, Szent István u. 10/a., Baross Gábor konferenciaterem

 

Mediáció a gazdasági életben

2017. február 23.

Évekig elhúzódó, költséges pereskedés helyett hatékony és gyors eredményt szeretne egy üzleti partnerrel szemben fennálló konfliktushelyzetben? Szeretné vitapartnerével úgy lezárni a konfliktust, hogy a jövőben is fennmaradjon a jó üzleti kapcsolat?  Ilyen helyzetekben hatékony segítő módszer a mediáció!

Tartson velünk a Budapesti Utazás Kiállításra!

Hung2017

 

Kereskedelmi Tagozatunk 2017. március 2-án buszos utazást szervez az idei Utazás Kiállításra, Budapestre. Az Utazás Kiállítás 40.-ik alkalommal nyitja meg kapuit a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2017. március 2.-5. között. Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje várja a nagyközönséget és a szakma képviselőit. Győr városa az Utazás Kiállítás belföldi díszvendégeként jelenik meg. A díszvendég státusznak köszönhetően Győr városa és standja kiemelt figyelmet kap.

Innovációs kiállítás és találmányi vásár a Széchenyi István Egyetemen! Önnek is itt a helye!

2017. február 8.

Felhívás a VIII. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásáron való térítésmentes részvételre! A kiállítás időpontja: 2017. április 12. Várjuk jelentkezését!