Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Győr - Versenyképességi konferencia az FSH-n

Nyolcadik alkalommal rendezték Győrben a Formula Student Hungary autó konstrukciós versenyt. A 2017. augusztus 18-án kezdődő különleges viadalhoz kapcsolódva szervezték meg a Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének konferenciáját is. A találkozó középpontjában a versenyképesség kérdései álltak. Pintér-Péntek Imre a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón rámutatott, nagyon fontos a jól megszervezett, szakmai értéket képviselő verseny a hallgatóknak. Ez tulajdonképpen egy, ma még hivatalosan nem létező, de alapjaiban már megvalósítható triális képzés egyik modulja is lehet, hiszen a tanuláson, a szakmai gyakorlaton kívül pont a verseny, a versenyhelyzet az, ami a fiatalokat segítheti a munkaerő piacon.

Mi adjuk a sebességet konferencia 2017-08-18 Győr

A versenyképességet a középpontba állító  konferencia prominens előadói és házigazdái (kamarai szövetség) egy kamarai és egyetemi valamint céges logókból kirakott óriás poszter alatt személyükkel is jelképezik az összefogást, amely a Nyugat-Dunántúli régióra a korábbi években is jellemző volt, s ezután még nagyobb szükség lesz rá ahhoz, hogy továbbra is ez maradjon a leggyorsabban fejlődő régió!

Digitális versenyképesség növelésre akár 80 millió Ft is nyerhető

Meghosszabbított beadási határidő:

A Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság és az MFB Zrt. várható döntése sok vállalkozásnak segíthet. Figyelembe véve a szabadságolásokat, a vállalkozások nyári feszített munkatempóját, valamint a szakmai megvalósításhoz szükséges dokumentáció specialitásait a kiírók vélhetően meghosszabbítják napjaink egyik legnépszerűbb pályázat benyújtási határidejét!

Fokozottan ellenőrzi a NAV az építkezéseken dolgozók bejelentését

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzési tapasztalatai alapján az építőipari szektor kockázatos területnek számít feketefoglalkoztatás szempontjából. Tavaly Győr-Moson-Sopron megyében több mint 140 millió forint bírságot szabott ki a hivatal a mulasztó vállalkozásokra, be nem jelentett alkalmazottak miatt.

építőipar

Elindult a „Napi Közbeszerzés” nevű mobil alkalmazás!

2017. augusztus 10.

A Közbeszerzési Hatóság elindította a „Napi Közbeszerzés” nevű mobil alkalmazást, amely a közbeszerzésekkel kapcsolatos legfrissebb információkról naponta frissülő tartalmakkal tájékoztatja a közbeszerzések iránt érdeklődőket.

Fejlessze vállalkozását digitálisan - regisztráljon! Pályázzon

Legyen a mi megyénk digitálisan a legfelkészültebb!

Fogadja tanácsadóink jelentkezését vagy regisztráljon a www.vallalkozzdigitalisan.hu  oldalon annak érdekében, hogy Ön is támogassa a helyi kezdeményezésű kampányunk sikerét.

Értékes tanúsítványt szerezhet!

         Győr-Moson-Sopron megyei IKT tanácsadók:

         Nagy András, nagy.andras@ginop-mkik.hu, Tel: +36 20 340 5617

         Rácz András Elemér, racz.andras.elemer@ginop-mkik.hu Tel: +36 30 957 6722

Célunk, hogy 2017. végére a mi megyénkben legyen a legtöbb, DFV tanusítvánnyal rendelkező, digitálisan felkészült vállalkozás! Legyen velünk együtt sikeres!

Kötelező a klímaberendezések rendszeres ellenőrzése - a Légionella akár halálos is lehet

2017. július 18.

Ha vízpermetet belélegezzük, akár bele is halhatunk a Legionella baktérium által okozott kórba. Mi mindent érdemes tudni minderről? Egy „vízszerető” baktériumról van szó, amely mindenhol előfordul ahol pangó meleg víz van. A kórokozó megtalálható a háztartási melegvíz-rendszerek 90 százalékában, akár a zuhanyzófejben is.

Lehetséges fertőző források a

-        szökőkutak, a

-        klímaberendezések, a

-        hűtőtornyok, a

-        párásító berendezések, a

-        pezsgőfürdők, az

-        akvárium, a

-        kerti locsoló és a

-        spriccflaskák.

VIA Forum 2017 fémipari, járműipari és IKT üzletember találkozó Kassán

2017. szeptember 26-án Kassán kerül megrendezésre a fémipari, járműipari, IKT, mobilitás és duális képzés témaköröket felülelő konferencia és üzletember találkozó.

Jó tudni - KEKKH - évközi változás a vállalkozások elektronikus ügyintézésében

2017.július 1-től csak elektronikusan lehet beadni az OEP illetékességéhez (táppénz, Gyed stb) tartozó ügyeket, amelyhez egy újabb regisztráció szükséges.

A KEKKH rendszerébe minden vállalkozásnak augusztus 31-ig elektronikusan regisztrálnia kell magát. A hatóságok ezen a felületen fognak levelezni a vállalkozásokkal. Cikkünk egy rövid útmutatót tartalmaz mindehhez.

Összefoglaló a 2017. augusztus 1-4. közötti időszakban végzett munkavédelmi ellenőrzések tapasztalatairól”

2017. augusztus 10.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya a rendkívüli időjárási körülmények (III. fokú hőségriasztás) miatt akcióellenőrzéseket hajtott végre 2017. augusztus 1-4. közötti időszakban.

Bővebben a jövedéki változásokról - érvényes 2017. július 1-től

2017. július 3.

Jó tudni - Július 1-től számos változás lépett érvénybe a jövedéki törvény által szabályozott kötelezettségekben, eljárásokban. Ajánjuk a Nav által adott tájékoztatókat és más hasznos információkat, cikkünket megnyitva.

A megye második naperőműve Szilben épül

2017. július 19-én ünnepélyes alapkőletétellel indult el a 250 család éves szükségletét biztosító beruházás, amelyet magánvállalkozásban, a legkorszerűbb környezetbarát technológiával hoz létre a Kapronczai Ferenc nevéhez fűződő vállalkozás. Az alapkő letételen a kamara elnöke, Pintér Péntek Imre elmondta, a vállalkozók egyre több esetben találnak vissza szülőhelyükre. Az elnök kiemelte, szükség van arra, hogy a vállalkozások észre vegyék, hogy a megyében az állam támogatásával kialakított, egyre jobb közlekedési lehetőséget biztosító gyorsforgalmik utak mentén ipari területeket kínálnak számukra. A kamara - fejtette ki az elnök - segít abban, hogy a szülőföldjükön tenni akaró vállalkozások megtalálhassák a számukra jó befektetési környezetet.

Naperőmű alapkőletétel Szil 2017

SMARTER REGION - Nemzetközi konferencia és üzletember találkozó Ostravában

2017. október 5-én Ostravában (Cseh Köztársaság) kerül megrendezésre a SMARTER REGION nemzetközi konferencia és üzletember találkozó, az informatikával foglalkozó, "okos" energetika, környezet, szállítás területen érintett, nemzetközi piacokon is növekedni kívánó cégek számára.